Türkiye'nin en zehirlisi! Tek ısırığıyla insanı öldüren yılan Tunceli'de ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Türkiye'nin en zehirlisi! Tek ısırığıyla insanı öldüren yılan Tunceli'de ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak bilinen ve tek ısırığıyla insanı öldürebilen koca engerek yılanı, Tunceli'de görüldü. Uzun uğraşlar sonucu ağıldan sopalar yardımıyla alınan koca engerek, doğal ortamına bırakıldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yurdun dört bir yanından yılan haberleri gelmeye başladı. Sıcaklıklar artınca ortaya çıkan yılanlar görenler korkuturken, Tunceli'de görüntülenen yılan ise 'Türkiye'nin en zehlirisi' olarak biliniyor.

Türkiye’nin en zehirli yılanı olarak bilinen ve tek ısırığı bile insanı öldüren koca engerek, Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyünde kuzu ağılına girdi. Kuzularına yem vermek için ağıla giren sürü sahibi Emrah Çelikel, boyu 2 metreye yaklaşan koca engerek yılanını gördü.

Türkiye'nin en zehirlisi! Tek ısırığıyla insanı öldüren yılan Tunceli'de ortaya çıktı

DOĞAL ORTAMINA BIRAKTI

Uzun uğraşlar sonucu sopa yardımıyla yılanı ağıldan çıkaran Çelikel, yılanı doğal ortamına bıraktı.

Bu yıl çok sayıda yılanla karşılaştığını aktaran Çelikel, "Ancak koca engereği ilk kez gördüm" dedi. "Yılan kuzu ağılına girmişti" diyen Çelikel, "Allah’tan vaktinde yetiştim de kuzulara zarar vermedi. Sopa yardımıyla zarar vermeden ağıldan çıkararak yeniden doğal ortamına bıraktım" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...