Pazarın gözdesi 'Dadaş': Hem kilosuyla hem de fiyatıyla dikkat çekiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pazarın gözdesi 'Dadaş': Hem kilosuyla hem de fiyatıyla dikkat çekiyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Erzurum'da kurulan Canlı Hayvan Pazarı'nda tosunlar alıcıları için adeta birbiriyle yarışıyor. Ancak bir tosun var ki pazarın resmen gözdesi. 'Dadaş' isimli tosun 1 tonluk ağırlığa sahip üstelik fiyatı da 57 bin lira. Sahibi ise fiyatta alıcılarla anlaşamadığı için 'Dadaş'ın bir tülü satılamadığından yakındı.

Kurban Bayramına günler kala kurban pazarlarında hareketlilik başladı. Ekonomi nedeniyle fiyatları yükselten hayvan bakıcıları, alıcılarla fiyat konusunda anlaşamıyor. Pazarda en çok ilgi gören hayvanlar tonluk tosunlar olurken, vatandaşlar birbiriyle sıkı pazarlığa tutuştu. Küçükbaş hayvanlar ortalama 3 bin liradan, büyükbaşlar ise ortalama 35 bin liradan alıcıya sunuluyor.

Yurdun dört bir yanında kurbanlık hayvanlar için hazırlıklar devam ederken Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda bir tosun hem güzelliği hem fiyatı hem de kilosu ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Pazarın gözdesi 'Dadaş': Hem kilosuyla hem de fiyatıyla dikkat çekiyor

'ÇOK İSTEYEN VAR AMA ANLAŞAMADIK'

Doğu Anadolu Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda ise bir tonluk kilosu ve 57 bin liralık fiyatıyla dikkatleri üstüne çeken 'Dadaş' isimli tosun oldu. Boğasını isteyenlerin çok olduğunu ama fiyat konusunda anlaşamadıklarını belirten Salih Yuva, “Benim boğamın adı 'Dadaş', bir ton kiloya denk geliyor.

Bir tondan da fazla gelmesi için beslemeye devam ediyoruz. Tosunumu isteyen çok vatandaş var ama onlarla fiyat konusunda anlaşamıyoruz. Boğama en son 57 bin lira istiyorum” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...