Bayramda boğaları dize getirecek yatırma tekniği: Rueff

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bayramda boğaları dize getirecek yatırma tekniği: Rueff

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanların yatırılması için kullanılan ‘Rueff’ tekniği sayesinde hayvan eziyetsiz bir şekilde kesiliyor ve böylece oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor.

kurban Bayramına az bir süre kala kurban pazarlarında yoğunluk başladı. Vatandaşlar ve hayvan besicileri kurban pazarlıklarını sürdürürken bir yandan da kesilecek hayvanların telaşına girildi.

Kurban Bayramında hayvan kesmek isteyen birçok kişi hayvanı kesilecek pozisyona getirmek için uzun uğraşlar veriyor ya da hayvandan darbe alarak ağır yaralanabiliyor. İşte bunların önüne geçebilen bir yöntem var ki o da ‘Rueff’ tekniği.

'RUEFF TEKNİĞİ'

‘Rueff’ tekniği, Kurbanlığın boynundan daha sonrasında gövde ve kasık bölgesinden geçirilen iple tek hamlede yatırılan hayvanlar daha eziyetsiz bir şekilde kesime hazır hale getiriliyor.  Kurban edilecek hayvanların yatırılmasında kullanılan ‘Rueff tekniği’, Kurban Bayramı'nda istenmeyen görüntülerin ve kesim öncesi oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesini sağlıyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız da kurbanlıklarını kendileri kesecek olan vatandaşlara bu yöntemi kullanmalarını öneriyor.

500 KİLOLUK HAYVAN BU YÖNTEMLE RAHATLIKLA YATIRILIYOR

Kurbanlıkların sağlam bir yere ip ya da zincirle bağlanması gerektiğini aktaran Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, “Tekniğin adı ‘Rueff’ yabancı veteriner hekimlerden bize geçti. Kurbanlıkları yatırma esnasında vatandaşlar sakat kalabiliyor, el, ayak kırılmanın yanı sıra bu durum ölümle de neticelenebilir. Bunların yaşanmaması için bu yöntemi öneriyorum. Kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmek zorunda olanlara da bu yöntemi şiddetle tavsiye diyorum. Bizim yatırdığımız hayvan 500 kilogramlık bir hayvan yani iki kişi çok rahatlıkla, hiçbir zarar vermeden yatırabilir.

'ÇOK BASİT UYGULANABİLİR'

İki kişinin bu ağırlıkta bir hayvanı yatırması normal şartlarda mümkün değil. Bunu yaparken öncelikle sağlam bir ağaca ya da uygun bir yere bağlamamız gerekiyor. Sağlam bir iple önce boynuzlarını sonra boynundan hareketli bir düğüm oluşturarak göğse daha sonrasında kasıklara olacak şekilde hareketli düğüm yapılıyor. Ardından da çekme işlemi yaparak kurbanlığı yatırıyorsunuz ve ayaklarını bağladıktan sonra da kesime hazır hale getiriyorsunuz. Çok basit, uygulanabilir, çok pahalı bit yöntem değil” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...