Muğla'da yangın! 7 hava ve kara aracı ile müdahale edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muğla'da yangın! 7 hava ve kara aracı ile müdahale edildi

YAŞAM Haberleri  / AA

Muğla Bodrum'da tarım arazisi ve makilik alanda yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yaklaşan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi, yangın kontrol altına alındı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın 3 gün sürmüş ve 3 gün süren müdahalenin ardından söndürülmüştü. Kokutan yangında kimse ölmemiş ancak 4 bin 500 hektarlık alan kül olmuştu. Bu yangının ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinde korkutan bir yangın çıktı.

Peksimet ve Dereköy mahalleleri arasındaki tarım arazisi ve makilik alandan dumanların yükseldiğini görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

7 ARAÇLA MÜDAHALE EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 helikopter, 4 arazöz, 1 ilk müdahale aracının yanı sıra Bodrum İtfaiye Grup Amirliğinden çok sayıda ekip sevk edildi.

Muğla'da yangın! 7 hava ve kara aracı ile müdahale edildi

RÜZGAR İŞİ ZORLAŞTIRDI AMA KONTROL ALTINA ALINDI

Bazı sivil toplum kuruluşu gönüllülerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarına, inşaat firması çalışanları beton mikserleriyle, çevredeki vatandaşlar da su tankerleriyle destek verdi.

Muğla'da yangın! 7 hava ve kara aracı ile müdahale edildi

Rüzgarın kuvvetli olması nedeniyle yerleşim yerlerine yaklaşan alevler, etkili müdahaleyle kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 1 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...