6 bin 600 nüfusa sahip Amasra'nın nüfusu tatilden sonra 10 katına çıktı! Ziyaretçi akınına uğradı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
6 bin 600 nüfusa sahip Amasra'nın nüfusu tatilden sonra 10 katına çıktı! Ziyaretçi akınına uğradı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bartın’ın 6 bin 600 nüfuslu tarihi ve turistik ilçesi Amasra Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Nüfusun 10 katına çıktığı ilçede plajlarda şemsiye açacak alan kalmadı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcaklarda geldi. Kurban bayramının 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar ise tatil yerlerine akın etti. Öyle ki tatil yerleşim yerlerinde otellerde veya kiralık evlerde yer kalmadı. Akın edilen yerlerden biri de Bartın'ın Amasra ilçesi oldu. 

Sahili ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Amasra ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Hatta 6 bin 600 nüfusa shaip olan ilçenin nüfus sayısı 10 katına çıktı.

NÜFUSU 60 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ilgi gören 6 bin 600 nüfusa sahip ilçede konaklama tesisleri tamamen doldu. İlçenin nüfusu günü birlikçi ziyaretçilerle birlikte 10 katı artarak 60 binin üstüne çıktı.  Sıcak havayla birlikte tatilciler plajlara akın etti. Plajlarda şemsiye açacak yer kalmadı.

YOĞUNLUK HAT SAFHADA

Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi mekanlarla birlikte hediyelik eşyaların satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısı da yoğunluğun en üst noktaya çıktığı alanlar arasında yer aldı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle ilçe merkezinde araç park edecek alan kalmayınca sürücüler Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü sahası ve alternatif otoparklara yönlendirildi.

YOĞUNLUK BAYRAM TATİLİNİN BİTİMİNE KADAR SÜREBİLİR

Tatil için çeşitli illerden Amasra’ya gelen ziyaretçiler ilçenin doğal güzelliği ve tarihi yapılarına hayran kaldıklarını ifade ettiler. Amasra’daki yoğunluğun hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...