Yaşa takılmadılar, bisiklet kullanmayı öğrendiler

Düzenleyen:
Yaşa takılmadılar, bisiklet kullanmayı öğrendiler

YAŞAM Haberleri

İSPARK ve Abdi İbrahim iş birliğiyle geçtiğimiz ay eğitimlere başlayan İsbike Bisiklet Okulu’na yoğun ilgi devam ediyor. Kısa zamanda 3 bin kişinin bisiklet sürmeyi öğrendiği okulda; çocuklar, gençler ve yaşlılar uzman eğitimciler eşliğinde bisikletle tanışıyor. Bir günde pedal çevirmeye başlayan her yaştan ve her meslekten İstanbullular artık bisikletleriyle gezerek eğlenceli dakikalar geçirmeye başlıyor.

Sağlığa faydası kanıtlanan ve artık günlük hayatın parçası olan bisiklet özellikle büyükşehirlerde yoğun trafiğin pratik bir çözümü olurken, aynı zamanda ekonomik yönüyle de popüler bir taşıma aracı olarak öne çıkıyor.

85 YAŞINDA İKİ TEKER KORKUSUNU YENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK’ın Abdi İbrahim ana sponsorluğunda ücretsiz olarak hizmete açtığı İsbike Bisiklet Okulu bir ayda 3 bin kişiye eğitim verdi.

Bisiklet okulunda eğitimler hızla devam ederken bisikleti hayatının bir parçası yapmak isteyenler adeta öğrenmenin saati var ama yaşı yok dedirtiyor. Bunlardan biri de 85 yaşında bisiklet kullanmayı başararak örnek olan Niyazi Bekgöz oldu.

Bisiklet kullanmayı çok istediğini ama kendi kendine başaramadığını söyleyen Niyazi Bekgöz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz bisiklet eğitimi veren bir okulu olduğunu öğrendim. Görevliler beni öğrenebileceğim konusunda ikna ettiler. Bir günlük eğitimin ardından başardım. İki tekerli aracımla artık özgürce gezebiliyorum. Sabırlı ve nazik eğitmenlere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşa takılmadılar, bisiklet kullanmayı öğrendiler

10 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ BİSİKLET EĞİTİMİ

Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda çevre dostu ve sağlıklı yaşamın ideal araçlarından biri olan bisikletin yaygınlaşması amacıyla başlayan eğitim süreci devam ediyor. 2022 yılında yaklaşık 10 bin kişiye bisiklet eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Başvuru oranlarında 40 yaş üstü yetişkinler öne çıkarken kadınlardan daha çok talep geliyor. Çocuklar, üniversite öğrencileri, ev hanımları, çalışanlar, emekliler yaş sınırı olmaksızın yüzlerce İstanbullu bisiklet kullanmayı öğreniyor. Eğitimini tamamlayarak sertifikasını alanlar; bisikletleriyle spor yapabiliyorlar, sahilde boğaz turu atıyorlar, okula, işe ya da alışverişe artık bisikletleriyle gidebiliyorlar.

Bisiklet eğitimi almak isteyenler online olarak bisikletokulu.isbike.istanbul adresinden başvuru yapabiliyorlar.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...