İhbar üzerine gitti: Dünyanın en tehlikeli yılanıyla karşılaştı

İhbar üzerine gitti: Dünyanın en tehlikeli yılanıyla karşılaştı

YAŞAM Haberleri

Sıcaklıkların artmasıyla yılan ihbarında bir hayli artış gözlemlendi. Yılan uzmanı Billy Collett, gittiği son ihbarda dünyanın en zehirli yılanlarından biriyle karşılaştı.

Yılan uzmanı Billy Collett, ihbar üzerine gittiği parkta dünyanın en zehirli yılanıyla karşılaştı. 20 insanı aynı anda öldürebilen 'Kahverengi Kral Yılanı'  doğaya geri bırakıldı.

Avusturya'da da Sürüngen Parkı personeli ekibinin başında yılan uzmanı ve operasyon müdürü Billy Collett yer aldı. Collett, ihbar üzerine gittiği bölgede 2.68 metre boyunda ve 7 kilo ağırlığında bir yılan buldu.

Yılanın zehirli olduğunu anlayan Collett, kimseye zarar vermemesi için onu kuyruk kısmından tutarak kontrol altına aldı. Ardından da yanlarında getirdikleri kafese koydu.

Kahverengi Kral Yılanı üzerine araştırmalara başlayan ekip, yılanın zehrinin boşalttı ve yılandan tam tamına 5.5 gram ağırlığında zehir çıktı. Bu zehrin 20 insanı aynı anda öldürebileceği ifade edildi.

Billy Collett, yılanın kendi türü için devasa özellikleri olduğunu ve onun dünyanın en büyük ikinci zehirli yılanı olabileceğini söyledi.

Collett, "Bu zehrin Avustralya'da insan hayatını kurtarmaya katkıda bulunacağını düşünmek akıllara durgunluk veriyor" dedi.

Öte yandan Collett, vahşi doğada, Kahverengi Kral Yılanları'nın, Victoria ve Tazmanya dışında Avustralya'da yaşadığını söyledi.

Kahverengi Kral Yılanları'nın ısırdığı anda çok miktarda zehir verdiğini söyleyen Collette, aşırı derecede ölümcül olabileceğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...