Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızılırmak'ta tedirgin eden görüntü: Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kızılırmak'ta tedirgin eden görüntü: Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türkiye’nin en uzun ırmağı Kızılırmak’ta meydana gelen toplu balık ölümleri vatandaşları tedirgin ediyor. Yüzlerce ölü balığı gören vatandaş, yetkililerden yardım istedi.

Bin 355 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun ırmağı olan Kızılırmak üzerinde yüzen balık ölüleri çevredeki vatandaşları endişelendiriyor. Bilinmeyen bir nedenle ölen balıklar su yüzüne çıkmaya devam ediyor. Meydana gelen ölümlerde balıkların, nehirde bulunan ağaçlara ve taşlara takıldığı gözlemlendi. Su debisinin oldukça düştüğü görülen Kızılırmak’ın Sivas Eğri köprü ve Karşıyaka mahallelerinden geçen bölümünde su yüzeyinde görülen yüzlerce ölü balıklar görenleri şaşırttı. Ölü balıklar havadan drone ile de görüntülendi.

Kızılırmak'ta tedirgin eden görüntü: Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu

VATANDAŞ YETKİLİLERE SESLENDİ

Bölgedeki kokuyu fark edip ırmak kenarına indiğinde balık ölüleriyle karşılaşan Samet Kürkel, “Tesadüfen buradan geçiyordum, kokuyu fark ettim. Bizde merak edip köprünün altına indiğimizde bu görüntüyle karşılaştık. Yetkililerin buraya el atmasını rica ediyoruz. Burası Türkiye’nin en uzun nehri. Buraya bir el atılırsa iyi olur çünkü bunlar da bir can sonuçta. Suyun çekilmesinden mi kaynaklanıyor yoksa kimyasallardan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama sonuçta balıklar ölmüş. Tekrarı yaşanmaması için yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz” dedi.

Kızılırmak'ta tedirgin eden görüntü: Yüzlerce ölü balık kıyıya vurdu

İNCELEME BAŞLATILDI

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekipleri, bölgeye gelerek numune aldı, su sıcaklığını ölçtü. Numunelerin analiz için ilgili laboratuvarlara gönderileceği öğrenildi. Su sıcaklığındaki ani değişiklik dolayısıyla oksijen seviyesinin düşmesine bağlı olarak gerçekleştiği tahmin edilen ölümlerin, kesin nedeninin laboratuvar sonuçlarından sonra ortaya çıkacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...