Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kentsel dönüşümdeki bina yıkılınca 3 daire duvarsız kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kentsel dönüşümdeki bina yıkılınca 3 daire duvarsız kaldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul Fatih'te kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılan bir bina ile bitişiğindeki 2 binanın ortak duvar kullandığı ortaya çıktı. Binanın yıkılması ile birlikte yandaki binalarda 3 dairenin cephesi duvarsız kaldı.

Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 3 katlı bir binanın yıkım kararı verildi. Kentsel dönüşüme giren bina yıkılırken bitişiğinde bulunan iki binayla bazı katların ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımın ardından 3 dairenin cephesi duvarsız kaldı. Yıkım esnasında dairelerde kimsenin bulunmaması herhangi bir yaralanma veya can kaybını önledi. Duvarsız dairelerde oturan bina sakinleri yetkililerden yardım beklerken belediye ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

3 DAİRENİN DUVARI YIKILDI

Evinin duvarı yıkılan Mehmet Kabak, “İşteydim. Komşular evin duvarının yıkıldığını söyledi. Geldik, bu haldeyiz. Mağduruz. Yan bina kentsel dönüşümden dolayı yıkım vardı. Bizim ve arka komşunun duvarı yıkıldı. Alt katında aynı şekilde. Toplamda 3 daire. Bu şekilde kalınmaz burada. Gidecek bir yerimiz de yok” dedi.

Kentsel dönüşümdeki bina yıkılınca 3 daire duvarsız kaldı

"ALLAH'TAN ÇOLUK ÇOCUK TATİLDEYDİ"

Yaşananları anlatan ev sahibi Yılmaz Güder, “Ben evde yoktum. Allah’tan çoluk çocuk da tatildeydi. Komşularım telefon açtı. Gardırop ön tarafa doğru gelmiş. Duvar patlamış. Yan tarafın inşaat yıkımından kaynaklandı. Bizim duvara vurdular mı ya da kepçe mi değdi, bilmiyorum. Allah’tan çocuklar tatildeydi. Çocuklar olsa belki gardırop üzerine devrilirdi. Dışarısı gözüküyor. Yağmur yağsa sular içeri girer. İnşallah hasarı karşılarlar” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...