Meteoroloji uyardı, hava 8 derece soğuyacak

/ Kaynak: İHA
Meteoroloji uyardı, hava 8 derece soğuyacak

YAŞAM Haberleri  / İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop), Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı tahmin ediliyor. nbsp;Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/saat), Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:Ankara: Çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 14
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu Yakası'nın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
İzmir: Az bulutlu 21
Adana: Parçalı bulutlu 25
Antalya: Az bulutlu 23
Samsun: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 19
Trabzon: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor) 19
Erzurum: Çok bulutlu ve yağmurlu (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor) 10
Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...