Instagram'a hiç fotoğraf yüklemesem

Instagram'a hiç fotoğraf yüklemesem

YAŞAM Haberleri

Bianet Yayın Yönetmeni Haluk Kalafat bir telefon aldı, artık hiçbir şey eskisi gibi değildi.

Gazeteci Haluk KalafatInstagram'da takip edenler vapurlarla, martılarla yani İstanbul'un klasikleşen manzaralarıyla sıkça karşılıyor. Kalafat'ın fotoğrafları İstanbul'un tükenmeyeceğinin de göstergesi aslında, çünkü çok tanıdık gelen fotoğrafların hepsi bambaşka detaylar sunuyor ve hep yüksek beğeni alıyor. İşte Haluk Kalafat'ın yeni medya deneyimi:"Sadece telefon açmakla ve gelen aramaları yanıtlamakla mükellef telefonum tam da ona ihtiyaç duyduğum bir anda iflas edince bulduğum ilk mağazaya girip bir telefon aldım. İşim aceleydi hemen telefon etmeliydim, mağaza görevlisi eski telefonuma bakıp 'Hayatınız değişecek' demişti. Kendisine 'Başarılı bir pazarlamacı' olduğunu söyleyip, önerdiği telefonu kaptım ve ona çok da inanmadan mağazadan dışarı çıktım. Beş dakika sonra mağazaya koşar adım döndüm. Evet, hayatım değişmişti, acilen aramam gereken yeri arayamıyordum. Bu alet çok karışıktı. Telefon açmama yardım ettiler.
Bunları neredeyse iki yıl önce yaşadım. Yeni telefonumla kâbus gibi birkaç gün geçirdim. Sonra alıştım ve sevdim. En çok da fotoğraf makinemi cebimde taşıma lüksümü. Fotoğraf makinemi son iki yıldır neredeyse hiç kullanmadım. Güzel bir şey görürsem hemen cep telefonumu çıkarıyorum. Fotoğraf çekmek bir keyif işi halini aldı artık.
İşe giderken ve dönerken deniz yolunu kullandığım için Boğaz'ı, vapurları, Galata Kulesi'ni, Tarihi Yarımada'nın denizden görünümünü ama illaki martıları fotoğraflıyorum. Bazen fotoğrafları Instagram'da paylaşmasam bu kadar çok çeker miydim, diye düşünüyorum. Sanırım şimdiye kadar sıkılırdım. 1,5 yılı aşkın süredir Instagram'a fotoğraf yüklüyorum. Orada edindiğim arkadaşlarımın yorumları, yönlendirmeleri, onların fotoğraf stilleri beni etkiliyor. Zaten ilk zamanlarda çektiğim fotoğraflarla şimdikiler arasında oldukça fark var."




nbsp;Instagram'a hiç fotoğraf yüklemesem

Gazeteyi ters çevirmeyin!

Hayatımızdaki en ilginç anları mutlaka sosyal medyada paylaşıyoruz. Şaşıranlar, sevinenler ve bazen de sinirlenenler oluyor. Beğeniler geliyor ve yorumlar yapılıyor. Tepkileri kesinlikle önemsiyoruz yani her şey etkileşim için… Merve Oflaz'ın pilates fotoğrafı da gayet ilginç ve bu nedenle daha çok reaksiyon aldı. Ama durun, sakın sayfayı ters çevirmeyin! Çünkü Survivor'la tanınan Oflaz, gerçekten böyle durabiliyor.





nbsp;Instagram'a hiç fotoğraf yüklemesem
yeni Gangnam Style
'Tilki ne diyor' şarkısı Youtube'da patlama yaptı

Norveç'te komedi programları hazırlayan Ylvis'in videosu, Youtube'da patladı! Vegard ve Baard Ylvisaaker isimli iki kardeşten oluşan grubun son videosu "What Does the Fox Say?" (Tilki ne diyor?) Youtube'da 144 milyondan fazla izlendi. Aslında şarkı, Ylvis'in TV programı için her yıl hazırladığı tanıtımlardan birisi… Komedi ikilisi Ylvis şarkıda, tilkinin sesinin nasıl olduğu 'problemine' odaklanıyor; "Köpek havlar, kedi miyavlar, kuş cıvıldar" dedikten sonra "Tilkinin sesi nasıldır?" sorusunu gündeme getiriyor. "What Does the Fox Say?" şarkısı, 100 milyon izlenme sayısına -hâlâ kulaklarımızda çınlayan- Gangnam Style'dan daha hızlı ulaştı. Bu yoğun ilgi nedeniyle, şarkı için 'yeni Gangnam Style' yorumları yapılıyor. Ama Gangnam Style, Youtube'da hâlen 2 milyara yaklaşan bir izlenmeye sahip.


Takip ettiğime mesaj gönderirim! nbsp;
Twitter özel mesaj göndermede, kullanıcıların birbirini takip etme zorunluluğunu kaldırıyor... nbsp;
Twitter, üyeler arası mesajlaşmada önemli bir değişikliğe gidiyor.Sosyal ağın devreye soktuğu yeni özellik sayesinde; bir kişiye özel mesaj (DM/direct message) gönderebilmek için, o kişiyi takip etmek yeterli olacak. Tabii ki öncelikle o kişinin, Twitter'daki bu seçeneği tercih etmesi yani takip etmediği takipçilerinin de kendisine özel mesaj gönderebileceğini kabul etmesi gerekiyor. nbsp;Bir de hatırlatma; Twitter'daki yeni uygulama, şu anda her ülke için aktif değil.
Mesajlaşmak için 'karşılıklı takipleşme' zorunluluğunun ortadan kalkması akıllara hemen, reklam içerikli özel mesajların artabileceğini getirse de kişileri engelleme (block) imkanı hâlâ mevcut.






YARIŞMA
İnsan hakları için 300 saniye
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 'insan hakları'yla ilgili online video yarışması düzenliyor.
AB Türkiye Delegasyonu, herkese açık olan yarışmada özellikle iletişim öğrencilerini, insan hakları konulu ve 5 dakikadan (300 saniye) uzun olmayan filmler çekmeye çağırıyor. nbsp;Ayrıca videoların mutlaka Youtube'a yüklenmiş olması gerekiyor. Yapılan duyuruda, yarışmaya katılmak isteyenler için bir de hatırlatma var: "Kameranız yok mu? Sorun değil! Cep telefonunuzu kullanın!" 6 Kasım'a kadar sürecek başvuruların ardından kazananlar, 6 Aralık 2013 İnsan Hakları Film Günleri açılış töreninde ödüllendirilecek. Detaylar avrupa.info.tr adresinde. nbsp;





İZ BIRAKAN O AN!

Tarihte iz bırakan 'o an'ların fotoğraflarını paylaşan @HistoricalPics hesabının Twitter'daki takipçi sayısı 434 binin üzerinde. Gerçeklik fotoğrafla bütünleştiğinde daha da etkileyici…


Sosyal medya
Editör: Kadir Sönmez
@kdsonmez
kadir.sonmez@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...