Adana'da amatör futbolcular kaza geçirdi, 13 yaralı

/ Kaynak: İHA
Adana'da amatör futbolcular kaza geçirdi, 13 yaralı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da amatör futbol takımını taşıyan minibüsün lastiğinin patlayarak devrilmesi sonucu aralarında yönetici ve antrenöründe bulunduğu 13 kişi yaralandı.

Kaza, Adana-Karataş yolunun Yüzbaşı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, amatör lig U-17 C Grubu'ndan mücadele eden Sarıçam Burukspor futbol takımı Karataş Belediyespor ile karşılaşmak için Karataş'a gitti. Maçın ardından Adana'ya dönüşe geçen 18'i futbolcu toplam 23 kişiyi taşıyan 01 S 1373 plakalı midibüs, lastiğinin patlaması sonucu devrildi. Yoldan geçen vatandaşlar, durumu jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yolu trafiği kapatırken, yaralı futbolcular Akın Büyümez (16), Kazım Kaan Ünsal (15), Furkan Kıvrak (15), Berat Karanfil (14), Mahsun Ünal (16), Abdi Yıldırım (15), Osman Nasal (15), Fırat Sarcan (16), Turgut Ahmet Özak (16), İbrahim Acun ile antrenör Salih Arıyürek ve kulüp yöneticisi Mehmet Güngör ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.


AİLELERİNE SARILARAK AĞLADILAR
Olayı duyarak kaza bölgesine gelen amatör futbolcuların yakınları, kulüp yöneticileri ile tartıştı. Jandarma ekipleri tartışmaya müdahale ederek büyümesini önledi. Kazadan yara almadan kurtulan oyuncular ise olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Kulüp tarafından getirilen servis ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen amatör futbolcular, burada ailelerine sarılarak gözyaşı döktü. Kazada yaralananların ailelerine arkadaşlarını soran oyuncular, gözyaşlarına hakim olamadı. Oyuncular her ihtimale karşı kontrol edilmek için hastaneye geçti.


"3'Ü AĞIR 13 KİŞİ YARALI"
Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, amatör futbolcuların Karataş'ta oynadıkları müsabakanın ardından Adana'ya dönerken kaza yaptıklarını belirterek, "Maçın ardından dönüşe geçen midibüsün arka tekeri patlıyor. Patlayınca araç kontrolden çıkıyor ve devriliyor. Kazada 3 kişi ağır yaralı. Diğerlerinin hepsi hemen hemen ayakta tedavi gördü. Son bir grup geldi 10 kişi kadar. Onlarda bir şey yok. Ama yinede doktora göstereceğiz herhangi bir şey var mı diye" dedi. Kulüp Başkanı Cabbar Konuk, ise çocuklara nasıl sahip çıkacaklarını kaydederek, "Bu yönde büyük gayret sarf ediyoruz. Yöneticimiz hastanede ameliyata alınacak, Salih hocamızda ise bir sıkıntı yok. Buradaki çocuklarımızda iki tanesinin durumu ciddi. Onun haricindekilerde sıyrıklar var" diye konuştu. İsmi belirlenemeyen sürücüyü gözaltına alan jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...