Bir teveccüh edince…

A -
A +

Büyük velî Muhammed Bâkî Billâh hazretleri zamanında bir kimse vardı ki, tasavvufa girmek ve bu yolda yükselmek istiyordu.

Bunun için, çok duâ ediyor, ama eremiyordu murâdına. Bir gün, Bâkî Billâh ismini duydu bu kişi. Ve bu zâtın, tasavvuftaki yüksek derecesini öğrendi. Çok sevindi tabii. Ânında karar verdi. O zâta gidecekti, Ertesi gün bu mübârek zâtı at üstünde giderken gördü. Ve koşup edeple yaklaştı kendisine. Atının dizginine yapışıp; “Lütfen beni de talebeliğe kabul edin” diye yalvardı. Büyük velî indi atından. Şefkatle kucakladı onu. Teveccüh etti kendisine. Sonra ellerini kaldırıp; “Yâ İlâhî!.. Sen bunu isteğine kavuştur” diye duâ etti... Bu duâyla kalp gözü açıldı adamın. Evliyâ oldu o anda... Zîra Bâkî Billâh hazretleri duâ etmişti... ● ● ● Bu zât, bir gün; "Müslüman anne babanın yüzüne şefkatle bir defâ bakan kişiye, kabul olmuş bir hac sevâbı verilecektir" buyurdu. Dinliyenler; "Bin kere baksa efendim?" dediler. Büyük velî; "Bin kere bakarsa, bin hac sevâbı verilir" buyurdu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.