"Ne mutlu o kadına ki!"

A -
A +

Bir gün, Sevgili Peygamberimizin kızı Fatıma "radıyallahü anha", Resulullahın huzuruna geldi. Babasını görünce ağlamaya başladı...
Din büyükleri buyuruyor ki: "Erkeğin hanımı üzerindeki hakkı daha çoktur. Kadın, kocasına, elinden geldiği kadar güler yüzlü davranıp, sevgi göstermeli, dili ile de onu incitmemelidir. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Kıyamette Allahü teâlâ, kocasına dili ile eziyet eden kadının dilini 70 arşın uzun yapıp, boynuna dolar. Kocasına kötü gözle bakan kadını da başı kesik ve bedeni parçalanmış hale çevirir.) [Şir'a]
Karı-koca iyi geçinip, birbirlerinin rızalarını almaya çalışmalıdır. Birbirinin kötü huylarına sabretmelidir! Hadis-i şerifte, (Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Eyyüb aleyhisselam gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur) buyuruldu."
***
Bir gün, Sevgili Peygamberimizin kızı Fatıma "radıyallahü anha", Resulullahın huzuruna geldi. Babasını görünce ağlamaya başladı. Server-i kâinat efendimiz buyurdu ki:
-Ey kızım Fatıma! Seni ağlatan nedir?
-Ey babacığım! Dün gece efendim Ali ile aramızda bir konuşma oldu. Kasıtsız söylediğim bir söz yüzünden Ali bana kırıldı. Ali'nin kırıldığını görünce özür diledim, benden razı olmasını, yüzüme gülmesini istedim. Üzüntüm ondandır...
Sevgili Peygamberimiz de buyurdular ki:
"-Yavrum, bilmez misin ki; kocanın rızası, Allahü tealanın razı olmasına sebeptir, rızasızlığı da Onun rızasızlığına sebeptir.
Ey Fatıma! Ne mutlu o kadına ki, kocası ondan razı olur. O ise her gece ve gündüz kocasının rızasını arar. Böyle olan kadının bu hali, bir sene nafile ibadet etmesinden daha iyidir.
Ey kızım! Kadınlar için amellerin en üstünü, kocasının emrine itaattir. Allahü tealanın farzlarından ve kocasının emrine itaatten sonra kadınlar için, yün eğirmek, iplik bükmekten üstün iş yoktur. Bir saat yün eğirmek, iplik bükmek, yahut dokumak için oturmak, kadınlar için bir sene nafile ibadet etmekten daha iyidir. Dokudukları her iplikten amel defterlerine bir şehit sevabı yazılır.
Kadın kocasının hakkını gözetince, cennetteki makamını, dünyada iken görmedikçe vefat etmez. Kadının kocası ile bir saat (bir müddet) oturması, Kâbe'yi tavaf etmesinden daha iyidir.
Ey Fatıma! Erkek, hanımından razı olunca o kadın cennete hangi kapısından isterse girer."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.