"Sevgili kul" olmak!..

A -
A +
Sırrî-i Sekâti hazretleri buyurdu ki: Kıyâmette Allahü teâlâyı sevenler için "Ey Allahın sevgili kulları" diye hitap edilir...
İhlas, yalnız Allahü teâlâyı sevmek ve yalnız Allah için sevmektir... Allahü teâlâyı sevmek, makamların en yükseğidir. Cenâb-ı Hak, Kur'ân-ı kerîmde buyurdu ki: "Allah mü'minleri sever, mü'minler de Allahı sever."Hadîs-i şerîfte de şöyle buyuruldu: "Allahü teâlâyı ve Resûlünü her şeyden çok sevmeyenin îmânı sağlam değildir."Bir kimse, Resûlullah sallallahü aleyhi ve selleme "Seni seviyorum" deyince, "Fakirliğe sabırlı ol!" buyurdu. "Allahü teâlâyı seviyorum" deyince de, "Belâlara sabırlı ol" buyurdu.Abdullah bin Muhammed hazretleri anlatır: "Gözlerinden yaşlar akarak ağlayan sâliha bir kadının 'İlâhî, hayattan usandım. Eğer ölümü satsalar, sana ulaşmak için, onu hemen satın alırdım' dediğini duydum. Bunun üzerine kadına dedim ki:- Ameline güvenerek mi, böyle konuşuyorsun?- Hayır, amelime değil, Allahü teâlâya olan sevgime ve hüsn-i zannıma güveniyorum. Ben O'nu sevdiğim hâlde acaba O, bana azap eder mi, dersin?- Allahü teâlâyı hüsn-i zannın gibi bulursun, dedim..."Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri buyurdu ki:"Yûnüs aleyhisselâm gözleri görmeyinceye kadar ağladı. Beli bükülünceye kadar kıyâm etti. Kuvvetsiz kalıncaya kadar namaza devam etti. Sonra 'Yâ Rabbî, eğer seninle aramızda ateşten deniz olsa onu aşar ve sana gelmeye çalışırım' dedi." Sevgi böyle olur...İsâ aleyhisselâm, zayıf kimselerin yanından geçiyordu. Onlara sordu:- Size ne oldu?- Biz Allah korkusundan böyle zayıfladık.- Elbette Allahü teâlâ sizi Cehennem azâbından emin eder...Başka bir kavme uğradı. Bunlar daha zayıf idi. Onlara da sordu:- Size böyle ne oldu?- Cennete kavuşmak arzusu bizi bu hâle getirdi.- Allahü teâlâ, elbette sizi arzunuza kavuşturur, buyurdu ve yoluna devam etti... Başka bir kavme rastladı. Onlar daha da zayıf idi. Yüzleri ise nûr gibi parlıyordu. Onlara da sordu:- Size ne oldu?- Allah sevgisi bizi böyle eritti, diye cevap alınca onlara şöyle buyurdu:- İşte siz, Allahü teâlânın sevgili kullarısınız!Büyük velî Sırrî-i Sekâti hazretleri buyurdu ki:"Kıyâmette herkesi peygamberi ile çağırırlar. Meselâ, ey Mûsâ'nın ümmeti, ey İsâ'nın ümmeti gibi. Fakat Allahü teâlâyı sevenler için (Ey Allahın sevgili kulları) diye hitap edilir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.