Kartal güle oynaya

A -
A +

Sırbistan’daki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan ve İstanbul’a avantajlı bir skorla dönen Beşiktaş, evinde çok üstün bir 90 dakika çıkararak tur vizesini aldı. Özellikle ilk yarıdaki futboluyla taraftarlarını mutlu eden Şenol Güneş’in öğrencileri, Avrupa’da finale kadar gidebileceklerinin de sinyalini verdi.
Beşiktaş, maç boyunca rakibine pozisyon vermedi. Acaba bir aksilik olur mu endişesini de Quaresma’nın nefis ortasında Pepe’nin harika kafa vuruşu sildi götürdü. Sakatlanan Necip’in yerine oyuna giren Oğuzhan attığı golle turun kapısını ardına kadar açan isimdi. Oğuzhan, Antalyaspor maçındaki tepkilerin de etkisiyle golden sonra taraftarlara hafif bir sitemde bulunsa da bir Beşiktaş futbolcusunun taraftarlarla karşı karşıya gelmesini doğru bulmuyorum. Oyuncular bu kulübün gerçek sahibinin taraftarlar olduğunu hiçbir zaman unutmamalı.
İkinci yarıda farkı bire indirmek için bütün riskleri alan Partizan’ın bu hamleleri sonuçsuz kaldı. Baskısını her geçen dakika daha fazla hissettiren Beşiktaş, Pepe ile üçüncü golü bularak mücadeleye son noktayı koydu. Beşiktaş adına sahanın en iyileri arasında yer alan Gökhan Gönül, bu iyi futbolunu golle süsleyecek pozisyonu da buldu ama değerlendiremedi. İstikrarlı futboluyla taraftarların sevgilisi hâline gelen Medel yine görevini en iyi şekilde yerine getirdi.
Beşiktaş geçtiğimiz hafta sonunda oynadığı Antalyaspor maçında son yılların en atak futbollarından birini sergilemiş ancak savunmada verdiği pozisyonlar sebebiyle kalesinde 3 gol görerek, rakibine mağlup olmuştu. Partizan maçında yine baskılı bir futbol sergileyen siyah-beyazlılar hafta sonundan ders almış olacak ki bu defa kalesinde neredeyse hiç pozisyon vermedi.
Beşiktaşlı taraftarların 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yaptığı tezahüratlar da günün görülmeye değer notları arasındaydı.

MAÇIN ADAMI: Pepe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.