Babel değiştirdi

A -
A +

Beşiktaş, zayıf rakibi Sarpsborg karşısında maça baskılı bir futbolla başlamak istese de bu hedefinde ilk 45 dakika boyunca başarılı olamadı. Şenol Güneş’in takımı ilk devre boyunca topa sahip olmayı başarsa da üretkenlik konusunda sıkıntı yaşayınca, önemli fırsatları yakalayan taraf Norveç temsilcisi Sarpsborg oldu. Lens ile bir önemli gol şansı yakalayan temsilcimiz bu pozisyonu golle sonuçlandıramayınca ilk yarı taraftarlar için bir hayal kırıklığına dönüştü.
İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir Beşiktaş vardı. İlk yarıda Şenol Hoca’nın rotasyon tercihiyle 11’de şans bulan Gökhan Töre’nin fizik olarak hazır durumda olmaması dikkat çekerken, ikinci yarıya başlarken Gökhan’ın yerine oyuna dâhil olan Babel maça büyük bir hareket getirdi. Hollandalı oyuncunun oyuna girmesi maçı büyük bir değişime sürüklerken, Beşiktaş ilk golünü adeta göstere göstere attı. Üst üste yaşanan önemli atakların ardından Larin’in pasını iyi değerlendiren Babel takımı adına ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bir defa daha gösterdi.
Golden sonra da baskısını sürdüren siyah-beyazlılar, disiplinini korudu. Roco’nun duran topla gelen ikinci golü ise Beşiktaş’ı rahatlattı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş’a nispeten oldukça zayıf olan Sarpsborg’da futbolcuların oyundan düşmesi dikkat çekerken, günün başarılı ve istekli isimlerinden Lens’in bu oyununu golle süslemesi sevindiriciydi. Beşiktaş’ta Negredo ile yolların ayrılmasının ardından sahaya 11’de çıkan Larin her ne kadar iyi niyetli bir oyuncu olsa da Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında söz sahibi olabilmesi için devre arasında kadrosunu bir golcü ile takviye etmesi gerekiyor. Sarpsborg zayıf bir takım olduğu için kaçan goller çok can yakmasa da bu hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde bu maçtakilere benzer fırsatların değerlendirilememesi pahalıya patlayabilir.

MAÇIN ADAMI: Ryan Babel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.