Galibiyeti kaçırdılar

A -
A +

Beşiktaş, Kadıköy’deki derbiye beklenenden oldukça farklı bir ilk 11’le çıktı. Şenol Güneş’in kadroda iki forvet oyuncusu Larin ve Love varken ileri uçta Babel’i kullanması bu iki oyuncuya karşı olan güvensizlik gibi görünse de taktiksel bir hamle olabileceğini de unutmamak gerekiyor.
Fenerbahçe ise karşılaşmaya sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Skrtel dışında beklenen bir 11’le çıktı.
Sarı-lacivertliler ilk yarı boyunca Hasan Ali’nin bindirmeleriyle etkili olurken, Beşiktaş Babel’in harika top kontrolünün ardından yaptığı müthiş gol vuruşuyla devreyi önde tamamlamayı başardı.
İkinci yarıda Fenerbahçe’nin daha baskılı başlaması beklenirken, topu iyi kullanan ve basit pas hataları yapmayan Beşiktaş maçın kontrolünü eline almış bir görüntü içindeydi. Bu bölümde müsait pozisyonda topla buluşan Babel kendisinin ikinci golünü atarak maçı bitirme fırsatı bulsa da bu şansı değerlendiremedi. Babel’in yanı sıra Oğuzhan’ın pasıyla topla buluşan Lens de eski takımına karşı golle burun buruna geldi ancak bu pozisyonu golle sonuçlandırmayı başaramadı.
Beşiktaş’ta cezalı Medel’in yokluğunda forma giyen Atiba her zamanki iyi niyetiyle mücadele etse de Şilili futbolcuyu arattı.
Teknik direktör Şenol Güneş’in her şey siyah-beyazlı takımın istediği gibi giderken yaptığı iki oyuncu değişikliğinin zamanlaması bana kalırsa yanlıştı. Bu değişikliğin hemen ardından Fenerbahçe, Hasan Ali’nin soldan Ayew’e yaptığı ortayla gelen golle maça yeniden ortak oldu.
Kalan bölümde her iki takım da orta sahayı çok kolay geçti ve galibiyet için gol pozisyonları yakaladı ancak son vuruşlar kötüydü. Başka gol çıkmayınca da iki takım da bir puanla ayrıldı. Üst sıralardaki takımların puan kaybettiği haftada iki takım da modaya uydu ve bu önemli fırsatı değerlendiremedi.

MAÇIN ADAMI: Hasan Ali Kaldırım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.