Hak eden kazandı

A -
A +

Beşiktaş, Galatasaray'ın da puan kaybettiği haftada Göztepe deplasmanında kazanarak zirveye ortak olma düşüncesindeydi ancak İzmir'deki maç Şenol Güneş'in planladığı gibi geçmedi. Mücadele her iki takımın da dengeli futboluyla başladı. İki taraf da birbirine karşı üstünlük kurmakta zorlanırken, bu bölümde kazanılan penaltı Beşiktaş'a ibreyi kendisine çevirme şansı tanıdı ama Oğuzhan bu fırsatı değerlendiremedi. Beto'nun kurtardığı penaltı belki de maçın kırılma anıydı ve ikinci yarı işler tamamen Göztepe'nin istediği gibi gitti.
Bayram Bektaş'ın takımı ikinci 45 dakikada erkenden bulduğu golle maçın kontrolünü de eline geçirdi. Beşiktaş geriye düştükten sonra pozisyon üretmek için çaba gösterse de sarı-kırmızılı takımın güçlü takım savunması buna izin vermedi. Bugüne kadar Beşiktaş'ın en iyi yaptığı şey belki de kanat organizasyonlarıyla sonuca gitmekti ancak Göztepe, Beşiktaş'ın bu özelliğine de çözüm üreterek, rakibini âdeta kilitledi. Ofsayt mıydı, yoksa değil miydi tartışmalarıyla gelen ikinci golde savunmanın yaptığı hata ise tartışmaya açık değildi. 90 dakika sonunda kazanan, kazanmayı daha çok isteyen taraf oldu. Göztepe maç boyunca galibiyeti Beşiktaş'a oranla daha fazla arzuladı.
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in forvetteki Love tercihine saygı duymak gerekir ama Brezilyalı futbolcunun pas açılarına dikkat etmemesi ve takım arkadaşlarını da oyuna dâhil eden tipte bir oyuncu olmaması siyah-beyazlı takımın hücumlarının olgunlaşmamasına neden oldu. Şenol Güneş'in bu mevkide öncelikli tercihinin en azından transfer döneminde gelecek takviyeye kadar Larin olması gerektiğine inanıyorum.

MAÇIN ADAMI: Beto

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.