Takviye şart

A -
A +

Hazır Galatasaray sahasında Fenerbahçe karşısında puan kaybetmişken, hazır rakip Başakşehir’ken, yani önünde 8 puanlık bir maç duruyorken bu fırsatı iyi değerlendirmeliydi Kartal.
Son haftaların formda takımı Başakşehir, evinde oynadığı maçta Beşiktaş karşısında oldukça baskılı bir futbolla başladı. Maçın henüz 5. dakikasında gelen gol VAR nedeniyle iptal edilirken, Beşiktaş buna rağmen rakibinin hızını kesmeyi bir türlü başaramadı ve 18’de yan topla gelen bir golle skorda geriye düştü. Golü yedikten sonra maçın içine daha fazla giren Şenol Güneş’in öğrenicileri ilk yarıda Lens ile gole dönüşebilecek bazı fırsatlar yakalasa da bunları sonuçlandıramayınca soyunma odasına Başakşehir üstünlüğüyle gidildi.
İkinci yarıda ise son haftaların aksine sahada çok iyi bir Beşiktaş vardı.
Önemli fırsatlar bulan siyah-beyazlılar rakibine ise hiç gol şansı tanımadı. Beşiktaş’ın maça başladığı 11’de her ne kadar çift forvet Love ve Mustafa Pektemek olsa da orta sahada hücuma dönük merkez oyuncusunun olmaması bu oyuncuların gol pozisyonuna girmesini önledi. Şenol Güneş’in Ljajic gibi önemli bir oyuncuyu hem sezonun genelinde hem de bu maçta bu kadar az kullanmasına anlam veremedim. Ljajic’in yanı sıra Oğuzhan da son haftalardaki formsuz görüntüsü nedeniyle yedek kulübesinde olunca Beşiktaş maç boyunca Başakşehir defansını aşmakta çok zorlandı.
Öte yandan uzun bir süredir devam eden forvet problemi bu maça da yansıdı. Varla yok arası bir futbol sergileyen Love’un yanı sıra Mustafa Pektemek’in iyi niyetli futbolu da çare olmayınca Beşiktaş bulduğu gol fırsatlarını ve kenar ortalarını golle bitiremedi. Beşiktaş eğer şampiyonluk yarışının içinde yer almak istiyorsa devre arasında bir değil en az iki golcü takviyesi yapmalı.

MAÇIN ADAMI: Epureanu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.