İlk yarı yetti

A -
A +

Beşiktaş son haftalardaki kötü gidişata Ankaragücü karşısında aldığı farklı galibiyetle son verirken, şampiyonluk yarışında da derin bir nefes aldı. Maç öncesi çok sayıda sakat futbolcu ve eksiklikler, Ankaragücü’nün formuyla birleşince zor bir 90 dakika olması bekleniyordu. Mücadelenin Kayseri’de oynanması da her iki takımın için de deplasman anlamına geliyordu. Beşiktaş’ın genç oyuncularının bulduğu şansı iyi değerlendirmesi Şenol Güneş’in takımı adına günün belki de en önemli kazancıydı.
Beşiktaş’ta transfer olduğu günden bu yana belki de ilk defa 10 numara mevkisinde oynayan Ljajic kalitesini ispatladı. Takımın hemen her atağının içindeydi. Beşiktaş için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu ortaya koyark´en, Şenol Güneş’e de gelecek haftalar için “Ben de buradayım” mesajını en iyi şekilde verdi. Beşiktaş rakibinin kilidini Ljajic’in golüyle kırarken, hemen ardından gelen ikinci gol Ankara ekibinin direncini tamamen bitirdi.
Ankaragücü ligin iyi takımlarından biri ve kaliteli oyunculara sahipler ancak fazla bireysel oynama çabası Beşiktaş karşısında farklı mağlup olmalarına neden oldu. Öte yandan VAR polemikleri bu maça da yansıdı. Bu uygulamanın ülkemizdeki futbolseverleri tatmin ettiğini söylemek çok zor. VAR sistemi önümüzdeki sezon Türk futbolunda yer almazsa şaşırmamak gerek.
Beşiktaş’ta Quaresma’nın her zamanki oynama iştahından uzak olması dikkat çekiydi. Bir parantez de genç futbolcu Güven için açmak gerek... 19 yaşında Beşiktaş gibi bir takımın formasıyla ilk 11’de sahaya çıkmak birçok gencin hayalini süsleyen bir başarı. Güven takımdaki forvet yetersizliğinden de olsa bu şansı yakaladı ve şu ana kadar iyi de kullandı. Ama bununla yetinmeyip daha fazla gol pozisyonunun içinde olmak için kendisini geliştirmeli ve golü daha fazla aramalı.

MAÇIN ADAMI: Âdem Ljajic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.