Karius da olmasa...

A -
A +

Geçen hafta derbide Galatasaray’ı güzel bir futbolla mağlup eden Beşiktaş, bu sezon ligde ilk defa üst üste üç maçtan galibiyetle ayrılmak adına Alanya deplasmanına 3 puan hedefiyle çıktı. Şenol Güneş’in takımı zorlu deplasmanda Karius da olmasa 1 puan bile alamayacaktı. Antalya temsilcisi ligde alt sıralarda yer alsa da Sergen Yalçın’ın göreve gelmesiyle son haftalarda iyi bir ivme yakaladı ve bu ivmeyi Beşiktaş karşısında da sürdürdü.
Maçın ilk yarısında her iki takım da düşük bir futbol oynamayı tercih etti. Beşiktaş kontrolü elinde tutsa da önemli gol pozisyonlarına girmeyi başaramadı. Siyah-beyazlı takımda genç oyuncu Güven’in hareketli oyunu her gol pozisyonunun içinde olmasını sağladı. Pepe’nin yokluğunda savunmada görev yapan Necip de kritik müdahaleleriyle Alanyaspor’un tehlikeli olabilecek ataklarını başlamadan önledi.

Oyundan düştüler
İkinci yarıya daha baskılı bir futbolla başlayan Beşiktaş ev sahibi takımı hayli zorladı. Şenol Güneş’in beklenen golün bir türlü gelmemesi üzerine Oğuzhan ve Love’u oyuna alarak, Mustafa ve Güven’i çıkartması ise takımın 70’ten sonra oyundan düşmesine neden oldu. Bu bölümden sonra daha tehlikeli fırsatlar yakalayan Alanyaspor, kaleci Karius’u geçmeyi başaramadı. 80’de Love takımının İstanbul’a 3 puanla dönmesi için önemli bir şans yakalasa da kötü bir vuruş çıkarınca eski takımının filelerini havalandıramadı. Son dakikada Karius Alanyaspor’un yüzde yüzlük gol fırsatını önleyince takımının İstanbul’a en azından 1 puanla dönmesini sağladı.

MAÇIN ADAMI: Karius

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.