Şenol Güneş’le devam edilmeli

A -
A +

Bu sezonki inişli çıkışlı grafiğini ilk yarının son maçına da taşıdı Beşiktaş. Maçın ilk 45 dakikası tamamen Kasımpaşa üstünlüğüne sahne oldu. Mustafa Denizli’nin takımı oyunu resmen domine etti ve soyunma odasına 2-0 önde girdi. Buldukları pozisyonları daha iyi değerlendirebilseler bu fark daha da büyük olabilirdi.
Beşiktaş, Şenol Güneş döneminde kazanılan şampiyonluklarda sıklıkla gördüğümüz iyi pas trafiğini bu sezon sahaya yansıtamıyor. Topu rakibine daha fazla veren siyah-beyazlılar rakibinin topla oynamasına daha fazla izin verince kalesinde de daha fazla pozisyon görmek zorunda kalıyor. Kasımpaşa ön tarafta gerçekten çok etkili futbolculara sahip. Beşiktaş savunması da konsantrasyon açısından iyi bir gününde olmayınca antrenmanda bile yenmeyecek goller filelerle buluştu. Beşiktaş savunmasındaki bu problemlere çare bulamazsa bırakın şampiyonluğu Avrupa vizesi alması bile zor görünüyor.
İkinci yarıda topa daha fazla sahip olan Beşiktaş, Kasımpaşa’nın skora yatma çabasının da etkisiyle farkı bire indirdi. 2-1’den sonra Babel’in net bir gol fırsatını değerlendirememesi maçın kırılma anıydı. Hazır bir Babel o pozisyonu golle sonuçlandırırdı ama sadece iki antrenmanla maça çıkınca bu fırsatı kullanamadı. Son bölümde alınan riskler de Beşiktaş’ın kalesinde gördüğü iki golle sonuçlanınca 90 dakika farklı yenilgiyle sonuçlandı.
Beşiktaş’ta futbolcuların altı aydır maaşlarını alamadığı iddia ediliyor. Türk futbolcular bu durumu sorun etmiyor olabilir ama kulüplerde yaşanan bu gibi sıkıntılar yabancı oyuncuların performansını doğrudan etkiler. Beşiktaş’ta yaşanan form düşüklüğünü biraz da eğer doğruysa bu iddialar üzerinden okumak gerekir. Takımdaki oyuncuların zaman zaman birbirleriyle maç içinde yaşadığı gerginlikler de bazı sıkıntıların olduğuna işaret ediyor. Şenol Güneş bu yenilgiden sonra tartışılan isim olacak ama ben istikrardan yanayım ve Şenol hocanın göreve doğru oyuncu takviyeleriyle devam etmesi gerektiğine inanıyorum.

MAÇIN ADAMI: Mbaye Diagne

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.