Denge kalmadı

A -
A +

Beşiktaş önümüzdeki hafta Antalyaspor'u yenemezse UEFA Avrupa Ligi'ne katılması bile zora girebilir…

Beşiktaş, uzun bir aradan sonra sahasında oynadığı ilk maça çok iştahlı başladı, iyi top çevirdi ama pozisyon üretmekte zorlandı. Girilen az sayıda fırsatları da Burak ve Quaresma kullanamadı. Beşiktaş çok istekliydi ve maçı ilk yarıda bitirmek istiyordu ama kilidi açacak gol ilk 45 dakikada bir türlü gelmedi. Baskı ikinci yarıda da sürdü. Mirin'in oyundan çıkması takımı olumsuz etkiledi ve oyunun dengesi bozuldu. Sonrasında gerçekleşen Burak değişikliği de olması gerekenden daha erkendi. Taraftarlar bu denli bölünmüşken Şenol Güneş Burak'ı kazanmak istiyorsa ona daha fazla süre vermeli. Güneş, Burak'ı iyi bir performans sergileyen Güven, Larin ve Love'un yerine transfer etti ama oyuncusuna bu kadar güveniyorsa bu güveni de artık hissettirmeli. Burak'ın stres altında olduğu çok net bir şekilde görülüyor.
Beşiktaş ikinci yarıda fırsat bulmakta zorlanırken, Erzurumspor Beşiktaş kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı. Erzurumspor kalecisi Sehic önemli pozisyonlarda gole izin vermedi, Erzurumspor sezonun en ilginç gollerinden birine imza attı. Beşiktaş'ın savunmada bu denli hazırlıksız yakalanması kabul edilebilir bir durum değil. Erzurumspor golden sonra da önemli birkaç pozisyon yakaladı. Beşiktaş bu bölümü daha sakin oynayabilirdi ama panik yapınca duran top dışında fırsat bulamadı. Dorukhan'ın kendi kalesine attığı golün ardından bir de Erzurumspor filelerini sarsması genç oyuncu adına sevindiriciydi. Quaresma gereksiz kırmızı kartlarına bir yenisini daha eklerken, Lens'in de çok sayıda topu ezdiğini belirtmek gerek.
Şampiyonluğa oynayan bir takım sahasında Erzurumspor'u yenemiyorsa bu iddianın ne kadar gerçekçi olduğu tartışılır bir durum haline gelir. Beşiktaş önümüzdeki hafta Antalyaspor'u yenemezse UEFA Avrupa Ligi'ne katılması bile zora girebilir.

MAÇIN ADAMI: Dorukhan

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.