Mete Kalkavan ilaç gibi geldi!

A -
A +

Derbinin hakemi MHK ve hakem camiasına derin bir nefes aldırdı…

Hakemlik hayatının ikinci derbisine çıkan Mete Kalkavan kariyerinde ilk defa Beşiktaş-G.Saray maçında düdük çaldı. MHK’nın bu ataması spor kamuoyunda kabul gördü. Çünkü Mete Kalkavan bu yıl çıktığı müsabakalarda başarılı bir performans göstermiş ve her iki takımla da problem yaşamamıştı. Ancak bugüne kadar çıktığı müsabakaların hemen hemen tamamında görev alan ekibindeki deki FIFA yardımcı hakemi Ceyhun Sesigüzel’in bu müsabakada görevlendirilmemesi yadırgandı. 4.hakem olarak görev yaptığı G.Antep-F.Bahçe maçının gözlemci notlarının basına yansımasında Ceyhun Sesigüzel’in de MHK’nın şüphelendiği isimler arasında olduğu ve bu nedenle bu derbi ekibinde yer almadığı konuşuluyor.
Mete, her iki takımın da sadece futbol oynamayı düşünerek başladığı müsabakada ilk yarıda verdiği kararlarla oyuna pozitif yönde katkıda bulundu. Beşiktaşlıların Yasin’le Selçuk için sarı kart beklentilerine kulak asmadı. 45.dakikada Gomez’in kendisini protesto eden hareketini es geçmedi ve müsabakadaki ilk sarı kartını kullandı. Ve ilk yarıyı neredeyse hatasız ve başarı ile tamamladı.
İkinci yarıda da müsabakayı kontrolü altında tutan Kalkavan’ın gösterdiği sarı kartların hemen hemen tamamı yerindeydi.
90 dakikayı başarıyla tamamlayan Mete Kalkavan son düdüğünü çaldığında; başta MHK olmak üzere bütün hakem camiası derin bir oh çekti. 
Tartışılan hakem kararlarının yoğun olduğu bir haftanın, hatta yılın son derbisi çok temiz bitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.