Cankurtaran Cüneyt Çakır

A -
A +

Cüneyt Çakır ve ekibi derbide iyi bir yönetim göstererek MHK’yı rahatlattı

Merkez Hakem Kurulu, Galatasaray-Trabzonspor müsabakasındaki hakem kararlarına tepkiler sebebiyle haftayı oldukça zor geçirince, derbiyi de “cankurtaran” olarak Arsenal-Barcelona maçını başarıyla yöneten Cüneyt Çakır ve ekibine verdi.
Fenerbahçe'nin tepkisinden çekinerek, 4. Hakem Cem Satman yerine Serkan Ok görevlendirildi. Şampiyonlar Ligi müsabakası ekibindeki tek değişiklik buydu.
Müsabakanın ilk yarısı çok yüksek tempoda oynandı. Top bir o kalede, bir bu kalede idi. Ve izleyenler futbola doydular.
Henüz müsabakanın 2. dakikasında Beşiktaş ceza alanının yan tarafında İsmail Köybaşı, Alper Potuk'u sağ eliyle göğsünden çekip, sol eliyle de omzuna basınca Cüneyt Çakır haklı olarak faul düdüğünü çaldı ve gol serbest vuruş sonucu geldi.
İlerleyen dakikalarda Caner ve Olcay'ın penaltı beklediği pozisyonlarda verdiği ‘devam’ kararı da doğru idi.
38’de Beck’in ayağı topa vurduktan sonra Volkan Şen'in sırtına çarptı. Bu pozisyonda kasıt olmadığı; topa vuran ayağın hareketinin devamı olduğu için kart gerekmiyordu ancak faul verilmeli idi.
57’de Volkan Demirel'in Atiba'nın gol vuruşunu önlemesinin öncesindeki pozisyonda ofsaytı Caner Erkin bozuyordu. Yardımcı hakem Tarık Ongun, doğru bir tespit yaparak pozisyonu oynattı.
64’te Volkan Şen ve Sosa birbirlerine yapmış oldukları centilmenlik dışı hareketlerden dolayı sarı kart gördüler. Bu itişme esnasında Volkan Şen'in hareketi rakibine göre biraz daha ağırdı. Hakem burada kırmızı kartını kullansaydı çok tartışılırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.