Önce ofsayt sonra faul var!

A -
A +

Çaykur Rizeli Saadane; Serdar Aziz’in (ofsayttaki oyuncu) oynama alanında. Rakibiyle mücadeleye girdiği için net ofsayt.
Burada VAR doğru çalıştı. VAR önce inceledi ve protokole uygun şekilde hakemi çağırdı. Çünkü şeklen ofsayttı. Burada bir yoruma ihtiyaç vardı.
Ancak hakem monitöre çağırdığı kıdemli FIFA kokartlı yardımcı hakem Ceyhun Sesigüzel farklı yorumladı, süzemedi.
Ofsaytı kaçıran da yine FIFA kokartlı 2 nolu yardımcı hakem Çağlar Uyarcan.
Tabii; ofsaytten sonra çalınan penaltının da hiçbir hükmü yok.
Yapacak fazla da bir şey yok!
Dün akşam VAR’da Hüseyin Göçek vardı.
AVAR’da FIFA yardımcı hakem Kerem Ersoy vardı.
Sahada da iki tane FIFA kokartlı yardımcı vardı.
Üç tane FIFA kokartlı yardımcı hakem, pozisyonu rakibe müdahale olarak değerlendirmedi.
Ama kanaatimce oyuncu, rakibini zorladığı için bu pozisyon açık ofsayt.

Önce ofsayt sonra faul var!

TOTTENHAM - ARSENAL

Önce ofsayt sonra faul var!

FENERBAHÇE - ÇAYKUR RİZESPOR

Futbol kurallarındaki ilgili iki madde
l Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır.
l Halihazırda topla oynayan ve oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya bir ihlal yapıldığında, ihlal yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

İlginç benzerlik
Hakem Halil Umut Meler, Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararını VAR incelemesi sonrası bozmadı. Maçın 84. dakikasında Marwane Saadane’nin Soldado’ya yaptığı hareket sonucu hakem Meler, penaltı noktasını gösterdi. VAR odasından gelen uyarı sonucu pozisyonu inceleyen Meler, yardımcı hakemi Ceyhun Sesigüzel’i de yanına çağırdı. Hakemlerin incelemesi sonucunda penaltı kararı geçerli oldu. Uzun süre pozisyonun öncesinde ofsayt olduğu şeklinde yorumlar yapılırken spor yorumcuları ve hakem otoriteleri birbirinden farklı görüşler ortaya koydu. Ne ilginçtir ki F.Bahçe-Rize maçından saatler öncesinde oynanan Tottenham-Arsenal maçında da benzer pozisyon yaşandı ve aynı karar verildi. Sonuçta sahadan istediğini alarak ayrılan F.Bahçe oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.