Hakem ekibi ve MHK sınıfı geçti!

A -
A +

Çakır’ın kritik kararları doğruydu. Serdar’ın aleyhine penaltı çalınsa ağır olurdu

Ligde ilk yarının bitmesine bir hafta kala, Cüneyt Çakır ve ekibi MHK’ya derin bir “oh” çektirtti.

> EL NET PENALTI
Gustavo’nun ortasında Rebocho’nun kolu doğal konumda değildi ve ve niyeti de topun geçmesine engel olmaktı. Topa da eli temas edince, VAR’daki Mete Kalkavan yakaladı. Pozisyonu monitörden izleyen Çakır da haklı olarak penaltıyı verdi.

> DIABY’E FAUL YOK 
F.Bahçe’nin ikinci golünden önce Beşiktaşlılar Diaby’e faul olduğu yolunda itirazda bulundu. Burada Diaby yere düştü ancak kendisine yapılan müdahaleler asla faul tarifine uymuyordu. Bu yüzden Çakır doğru olanı yaptı ve oyunu devam ettirdi.

> DÜDÜĞÜ BEKLE
39. dakikada F.Bahçe kalecisi Altay, hakemin ofsayt kararı verdiğini düşünerek topu yere bıraktı. 
Oysaki hakem Altay’ın çabuk atak başlatabilmesi için avantaj oynatmış düdük çalmıştı. Altay, baskı yapan Burak’ı görünce topu tekrar eline aldı. Hakem de haklı olarak Altay’ın aleyhine “endirekt serbest vuruş” kararı verdi. Oyuncular hakem düdük çalmadan ya da hakemin oyunu durdurduğunu teyit etmeden bu tür hareketler yapmamaları gerekir.

> SERDAR EL BOMBASI
49. dakikada Serdar, ellerini Vida’nın beline sardı. Bunu hisseden Vida kendini öne doğru bırakarak penaltı almak istedi. Çakır’ın devam kararı doğru idi. 
İlk yarıda da yine Serdar’ın, Vida’ya bir müdahalesi vardı. Çakır yine devam dedi, penaltı verse ağır olurdu. 
65’te Burak’ın ofsayt olduğu pozisyonda Bahattin Duran güzel bir uygulama ile pozisyonu devam ettirdi, top filelerle buluştuktan sonra bayrak kaldırdı, VAR kontrolünde haklı çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.