Çakır kararlarında haklı

A -
A +

MHK, pandemi öncesi atama listesinde isabetli bir değişiklik yaparak Cüneyt Çakır’ı hafta sonu dinlendirip, kupadaki F.Bahçe-Trabzon maçına sakladı.
Maç, Çakır’ın kontrolünde giderken 24. dakikada Serdar - Sörloth  mücadelesinde F.Bahçe kulübesi faul bekledi. Çakır “devam” dedi, çünkü Sörloth’un Serdar Aziz’e faullü bir hareketi yoktu.
Sözlü tartışma neticesinde kurnazca davranan Sörloth, Emre’yi tahrik ederek kırmızı kart görmesini sağladı, kendisi de sarı kart gördü.
39. dakikada Dirar’ın Sörlorth’la F.Bahçe ceza alanı içerisindeki mücadelesinde Çakır’ın “devam” kararı doğru idi. Dirar’ın rakibine teması vardı ama faul gerektirecek düzeyde değildi.

> ÖYLE PENALTI OLMAZ
62. dakikada Trabzon ceza alanına yapılan ortada Hosseini’nin eline temas eden topa Çakır haklı olarak “devam” dedi. Hosseini’nin elleri doğal konumdaydı.
64. dakika da Abdulkadir Parmak, F.Bahçe ceza sahasına girerken Hasan Ali’nin müdahalesi ile yerde kaldı. Çakır “oyna” dedi, faul de verebilirdi. Pozisyon ceza sahası dışında olduğu için VAR kontrolü sonrasında karar değişmedi.
90 dakikanın sonunda Cüneyt Çakır ve ekibi müsabakayı başarıyla tamamlayarak TFF ve MHK’ya derin bir nefes aldırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.