Suç hakemde değil, onu atayan MHK’da!

A -
A +

Aslında iyi bir hakem olma yolunda ilerleyen, kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkan Tugay Kaan Numanoğlu’ndan MHK, 10 basamak birden atlamasını istedi, bu tayini yaparak.
Nitekim kendisini sakin gösterme çabasına rağmen tedirginliği her hâlinden belliydi.
Bir hakemin kalitesi avantaj oynatması ile belli olur. Pelkas’a sarı kart gösterme telaşı içinde kestiği avantaj, amatör küme maçlarında bile mazur görülmez. Bunun sebebi belki de Beşiktaş’ın attığı ikinci gol öncesinde Montero’nun Cisse’nin kafasına ayağı ile müdahalesine devam düdük çalmamasının etkisi vardı.
Pozisyon için Abdulkadir Bitigen ile hakem arasında hangi konuşma geçti? Bitigen niye izlemeye çağırmadı?
53. dakikada gelen Beşiktaş’ın üçüncü golünde Necip’in Gökhan Gönül’e müdahalesinde hakem faul yok dedi. Faul verse daha doğru olurdu. Necip’in Gökhan’a yüklenmesi vardı. Pozisyon gri olduğu için VAR’ın karışmaması doğruydu.
60’ta Beşiktaş ceza sahasında Atiba - Ozan mücadelesinde F.Bahçeliler penaltı bekledi, hakemin devam kararına “yüzde 100 yanlış” diyemeyiz.
Son dakikada F.Bahçe lehine verilen penaltıda VAR müdahalesi yerindeydi, doğru bulundu.
Müsabaka boyunca hakem kart standardını tutturamadı. Otorite zafiyeti yaşadı.
Yedek kulübesinden sahaya girenlere sesini de çıkaramadı. Larin’e gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı doğru iken Mert Hakan’a ve Sergen Yalçın’a ikinci sarıyı gösteremedi. Souza’nın uçan tekmesini sarıya çevirdi.
Bu maçı kötü yönetti diye hakemi suçlamak yanlış olur, esas suçlu onu bu maça atayanlardır.
Bir başka büyük hata ise belki de oğlunu korumak maksadıyla basına konuşan baba Levent Numanoğlu’na aitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.