Doğru tayin, başarılı yönetim!

A -
A +

MHK, bu maça son haftaların formda ismi Halil Umut Meler'i tayin ederek, şapkadan tavşan çıkarmaya kalkmadı.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de düdük çalmaya başlayan Meler, maçın kontrolünü elinde tuttu.

PENALTI YOK
13. dakikada Nwakaeme'nin şutunda top Donk'un koluna geldi. Trabzonlular penaltı bekledi ancak, Donk'un sağ kolu gövdesi ile birleşikti ve vücudunu genişletmiyordu. Meler'in devam kararı doğru idi.

AVANTAJI KESTİ
24. dakikada Omar, Nwakaeme'yi belinden sarılıp durdurmak istedi. Ancak durduramadı, Nwakaeme kurtuldu. Bu pozisyonda çaldığı düdükle avantaj oynatmayan, Halil Umut Meler Trabzonspor'un önemli bir atağını kesmiş oldu. 

ELE ÇARPMA
51. dakikada Oğulcan'dan gelen top Edgar'ın vücudundan açık olan eline çarptı. G.Saraylılar penaltı bekledi, VAR kontrolü yapıldı. Hakem penaltı yok dedi. Kendi arkadaşının vurduğu, kısa mesafeden gelen, beklenmeyen top için devam kararı doğru idi. 

UYGULAMA DOĞRU
G.Saray'ın ikinci golü öncesinde Oğulcan için yapılan VAR kontrolünde gol temiz çıktı. Kritik pozisyon için Emre Eyisoy'un önce oynatıp, golden sonra bayrak kaldırması doğru bir uygulamaydı.

GRİ POZİSYON
72. dakikada G.Saray ceza sahasında Afobe - Donk mücadelesinde Trabzonlular penaltı bekledi. Halil Umut Meler ve VAR'daki Suat Arslanboğa da penaltı değil dediler. Gri bir pozisyon olduğu için karara saygı duymak lazım.
Hakem yönetimlerinin düzgün olmasındaki en önemli faktör doğru atamalardır. Sanırım MHK da dün akşamki başarılı hakem yönetimini, koltuğunda "tatlı tatlı" izlemiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.