Bu maçlar tecrübe ister!

A -
A +

MHK, henüz kariyer basamaklarını yeni tırmanmakta olan ve böylesine önemli bir maç için yeterli tecrübeye sahip olmayan Erkan Özdamar’ı atayarak büyük risk almıştı!
Tecrübe eksikliği 45. dakikada hakeme önemli bir hata yaptırdı.

Hüseyin, kendi ceza sahası içerisinde rakibi ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Aslında kendisine yönelik faullü bir hareket de yoktu. Beşiktaş bu sırada umut vadeden eden atak hazırlığı içindeyken Erkan Özdamar oyunu durdurarak büyük tepki topladı.

Beşiktaş’ın penaltısı kaynadı
73’te Trabzonspor ceza alanı içinde Berat’ın Ghezzal’in ayağına basması kurallara aykırı bir hareketti ve penaltı gerektiriyordu. Ancak hakem pozisyona “devam” dedi. Topun oyun dışı olmasından sonra maçın hemen başlaması da VAR’ın kontrol imkânını ortadan kaldırdı. 

90+5’te Welinton ile Serkan mücadelesinde Beşiktaşlılar penaltı bekledi. Hakem yine devam dedi ama bu defa haklıydı.

Dönen topla da Trabzon galibiyet golünü kaydedince maçta sinirler gerildi. Kartlar havada uçuştu ve maç bitiminde Uğurcan kırmızı gördü. Bu olaylar maçın bitmesine 10 dakika kala olsaydı acaba neler olurdu? Şu bir gerçek ki Türkiye’de bu tür maçları yönetmek için en önemli faktör tecrübeli olmaktır. Genç hakem diye tutturanların kulakları çınlasın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.