Milletimizin başı sağ olsun

A -
A +
Manisa ili Soma ilçesinde yaşanan, milletçe hepimizin yüreğini dağlayan ve hepimizi acıya boğan bu inanılmaz maden ocağı faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşır, kendilerine başsağlığı ve sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim. Allah bu millete bir daha böyle acı yaşatmasın... Milletimizin başı sağ olsun. Feridun Ağabey

MK11 ve MK12 hatlarla ilgili isteklerimiz?

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve Ulaşım A.Ş'ye sesleniyorum. Kirazlı Başakşehir ve Olimpiyatköy metro hattını açtınız. Çok teşekkür ediyorum. Ama Olimpiyatköy'den sonra koyulan ring araçları MK11 iş çıkışı sefer sayılarının sıklaştırılmasını istiyorum. Ayrıca MK12 hatlı otobüsün son durağı Tekstil Kent 7 Blokları yerine bir durak daha eklenerek Kayaşehir girişine kadar gelmesini temenni ediyorum. Metro ile gelen yolcular otobüsü kaçırdığı zaman 1 saat orada beklemek zorunda kalıyor. Onun için çoğu zaman metro yerine minibüs ya da alternatif ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Mağduriyetimizi giderirseniz teşekkür ederiz.
Kayaşehir 7. Bölge B.51- B52- B49 Bloklar ve tüm Kayaşehir sakinleri adına Ali Kurt-İstanbul



Trafiğin "B Planı" yaya yürütmek mi?

Zincirlikuyu'da yaşanan trafik kazası nedeniyle D-100 karayolu kilitlendi. Araç kuyruğu kilometrelerce uzadı o kadar ki insanlar trafiğin açılmayacağını anlayıp yetkililerden ümidi kesince maratoncular gibi Boğaz Köprüsünden yürüyerek geçmeye mecbur kaldılar.
Deprem değildi, yangın değildi, savaş değildi, herhangi bir saldırı veya savaş yoktu. Bir trafik kazasında İstanbul'un can damarlarından biri olan D-100 kilitleniyorsa ve bu tıkanıklık beklenilen kısa sürede giderilemiyorsa sormak hakkımız değil mi? Bu AKOM, sadece afet olarak tanımlanan durumlarda mı harekete geçer? Trafik kazasından yollar böyle tıkanmış olsa bile onu ilgilendirmez mi? Ya da yollar saatlerce açılmayacak şekilde tıkandığında AKOM'a bu durumu "afet" kategorisindedir diye bildirecek bir koordinatörlük yok mudur? Böylesi bir kaza yaşanması durumunda İstanbul Ulaşım AŞ'nin veya Karayollarının "B Planı" insanların araçlardan inip yaya yürütülmesi mi?
           Melahat Türesin-İstanbul


Aracılığınızla hakkımı istiyorum

Ben bir kamu kurumundan 2005 yılında emekli oldum. 1995 ile 2005 yılları arasında kadrosuz işçi olarak çalıştım. Aynı zamanda sendikalıydım. Ama bu sürede eksik aylık ödemesi yapılmış. Bu alacağım, benden sonraki arkadaşa verilmiş. Bana ödeme yapılmadı. Bana tek başıma gece nöbeti tutturdular. Fazla mesaim de ödenmedi. İşe giriş çıkış yaptırarak tazminatımı ödemediler. Emekli olduğum kurum ve diğer ilgililere başvurduğumda cevap olarak aldığım emekli tazminatımı yargı kararıyla aldığım izin parası ve sendika değiştirme paralarını aldığımı ve başka alacağımın olmadığını söylediler. Bu bir tüyü bitmemiş yetim hakkıdır. Sizin aracılığınızla hakkımı istiyorum. 0216 712 21 34
        Kemal Altıok-Şile/İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.