Aile doktoru gibi "Aile Eczacılığı" da gelsin

A -
A +

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ve buna bağlı olarak düzenlenen yönetmelikle 3500 kişiye bir eczane düşecek şekilde eczane açılışları yeniden düzenlendi. İyi de oldu. Bu sınırlama eczanelerin merkezlerde toplanmasını önleyecek, hizmetlerin merkezlerden taşraya doğru gitmesini sağlayacaktır. Ben otuz bir yıllık ömrünü mesleğine vermiş bir vatandaş olarak, aile eczacılığının kurulmasını arzu ediyorum.
Gelişmiş devletlerde aile eczacılığına benzer oluşumlar vardır. Bugün ki mevcut sistemde adil bir paylaşım, bölüşüm ve de fırsat eşitliği yoktur. Aile eczacılığı gelirse eşitlik olmayan bu sistemi değiştirebiliriz.
Şöyle ki: 3500 kişiye bir eczane sınırlaması, aynı zamanda eczacıya 3500 hasta düşmesini de getirmeli. Şimdi ben de üç bin beş yüz hastamı, hasta reçetemi istiyorum. Bu verildiği zaman zaten aile eczacılığı kurulmuş olacaktır. Vatandaş nasıl aile hekimi seçiyorsa aile eczanesini de seçebilmeli. Böyle bir sistem başlatılırsa buna bütün eczaneler izin verecek mi? Tabii ki her yenilikte önemli sıkıntılar olacaktır. Eczanesini sağlık kuruluşu yanına açmış, bir kapı yetmemiş yasal olmayan yandan ikinci kapıyı açıp sağlık kuruluşunu ayrı bir yolla eczaneye bağlayan bir arkadaşımızın aile eczacılığına evet demesi tabii ki düşünülemez. 3500 kişiyi her eczane aldığı zaman bu tezgâhların hepsi de ortadan kalkacaktır. Bir zamanlar da Emekli Sandığı, SSK, Resmî Daireler velhasıl bütün kurumlara ayrı ayrı fatura kesiliyordu. Güzel bir kanun çıktı. Çıkaranlara teşekkür borçluyuz. SGK adı altında hepsi toplandı. Şimdi bir fatura kesip paramı alabiliyorum. Aile Eczacılığı kurulup mevzuat ona göre yapıldığı zaman herkes 3500 hastasına kavuşacak. Adil bir bölüşüm olacak. Artık hiçbir eczane ekonomik yönden batıp kapanmayacak. Hükümetimizden, Sağlık Bakanlığımızdan böyle hayırlı bir çalışma yapmalarını saygılarımla arz ederim.
     Eczacı Niyazi Kaanoğlu-Samsun
Bankalara kredi erken ödemede de caza alındığından haberiniz var mı?
Bankalar, konut kredisi kullanan müşterilerinden, erken ödedikleri takdirde erken ödeme cezası alıyorlar. Bu nasıl bir uygulama? Hadi diyelim geç ödeme yapandan ceza alıyorlar, erken ödemeden niçin alıyorlar? Yani kredi alınca müşteriyi illaki belirlenen tarihte ödeme yapmaya nasıl mecbur bırakırsınız? O gün insanın hastası varsa, derdi varsa veya başka bir programı olacaksa önceden ödemek isterse buna ceza almak kadar saçma bir uygulama olabilir mi? Eğer bu saçma uygulamanın mantıklı bir gerekçesi yoksa bu vatandaş "nasıl olsa elimizde" gibi Deli Dumrul uygulaması değil midir? Milletin vekillerine sesleniyorum. Bu konuda vatandaşları iki tarafı keskin bu bıçaktan kurtaracak bir yetkili yok mu? Lütfen bu meseleye bir çare bulun. Milletin soyulmasına göz yummayın!
         Ömer Uran-İstanbul
Emniyet kemeri takılı, teşekkür ederiz
"Medyanın Takip Edilmesi Projesi" kapmasında Genel Müdürlüğümüzce, ünlülerin yapmış olduğu trafik kural ihlalleri ve trafikle ilgili örnek teşkil edecek davranışlarını TV magazin programlarında belirtilerek ve tasarlanan trafik logoları kullanılarak trafik kuralları ile ilgili farkındalık oluşturmak ve özellikle ünlüleri rol-model olarak gören genç kesime yönelik trafik konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.
Magazin programlarında kullanılan logolar ve haber içeriğinde belirtilen kural ihlalleri ve uygun davranışlar kayıt altına alınarak arşivleme çalışması yapılmaktadır. Bu itibarla logo kullanımı 1 puan, sesli olarak belirtme 3 puan, ikisi birlikte kullanılırsa 4 puan olarak değerlendirilmektedir.
Bu puanlamalar neticesinde de aylık ve yıllık olarak istatistikler hazırlanmaktadır. Desteğiniz için teşekkür eder kazasız günler dileriz.
          Polis Memuru Murat Boyraz/Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.