Sesimizi Sayın Başbakanımıza duyurun

A -
A +

Yıllardan beri binaların giriş ve teraslarına, belediyelerin göz yumması ile müteahhitlerin açgözlülüğü ile yapılan garaj tapulu daire mağduruyum. Bu durum Gaziantep'te yaklaşık 2O - 25 yıldır böyle.
4 yıl önce bir apartmanın giriş katında, tapuda garaj olarak belirtilmesine rağmen oturmak amacıyla yeni yapılmış bir daireyi daire olarak sattıkları için sıfır daire olarak aldım. Yeni yapılan dairemize birey doğalgaz abonesi olduk. 4 yıl doğalgazımızı kullandık. 4 yılın sonunda, ne oldu bilmiyorum, oturduğumuz yer imara aykırı yapıldığı gerekçesiyle GAZDAŞ tarafından doğalgazımız kesildi.
GAZDAŞ ile Belediye yetkilileriyle ve bazı bölge milletvekilleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerden de netice alamadık.
Soğuk kışı çocuklarımız buz gibi odalarda ders çalışarak, battaniyeye sarılarak geçirdik. Sesimizi kimselere duyuramadık. Sanki garajları biz mi eve çevirdik? Sanki müteahhitlere biz mi göz yumduk? Belediyelerin yapı kontrol ekipleri inşaat aşamasında niçin göz yumdular? Belediyelerin iskân servisleri inşaat bittikten sonra iskân vererek niçin göz yumdular? Müteahhitler yaptılar sattılar para kazandılar. Yapanın suçu yok, yaptıranın suçu yok kabahatin büyüğü bizim gibi yıllarca dişinden tırnağından, çocuklarının rızkından keserek barınmak için başını sokacak bir ev alan berber Nedimlerin mi?
Allah için sesimizi Sayın Başbakanımıza duyurun. Çünkü biz mazlumların sesini duyacak ve sorunumuzu çözecek tek kişi Türkiye'nin o değerli Uzun Adamıdır. Unutmadan şunu da söyleyeyim. Benim gibi garaj tapulu daire mağduru insan ortalama sekiz on bin civarındadır. İletişim bilgim: 532 542 16 76
Nedim Kurt – Gaziantep
***
Öğrencinize burs vermek isteyen olursa
Kırşehir'den Sayın Gürsel Ardıç, gönderdiğiniz faksta yazılarınız çok iyi okunmamakla birlikte okuduğum kadarıyla işçi emeklisi olduğunuzu, emekli maaşınızın bir kısmını kredi çektiğiniz için krediye kesildiğini belirtiyorsunuz. Ödemelerden arta kalan 380 lira kadar parayı da elektrik su vs. faturasına ödediğinizi böylece elinizde para kalmadığını söylüyorsunuz. Bir de ikisi üniversitede olmak üzere okuyan üç çocuğunuz olduğunu bunlara bu kadarcık parayla -daha doğrusu parasızlıkla- bakamadığınızı söylüyorsunuz. Bir de ödenemeyen borçlarınızdan dolayı evinize icra gelip yuvanızı tarumar edeceğinden korktuğunuzu söylüyorsunuz. Bu durumla ilgili olarak bütün yetkililere müracaat ettiğiniz halde kimseden ses çıkmadığını söylüyor ve benden yardım istiyorsunuz.
Köşemiz yoluyla isim adres vererek para istenmesi ve bu isteğin yayınlanması mümkün değildir. Ancak öğrenci çocuklarınıza burs vermek isteyen okuyucularımız olursa, Kırşehir Belediyesi'nden ilgilenmek isteyenler olursa sizinle irtibata geçmelerini sağlarız. Allah kolaylıklar versin.
***
Engin'in ne yapması lazım?
İstanbul'dan Engin Karasalihoğlu diyor ki: "Benim derdim iş yerimin üstünde oturan kişiyle. Akıntı giderini yaptırmıyor. Bana da kovayı boşaltmak kalıyor. Bu işi altı yıldan beri yaptığımı belirtirim. Bunun çözümünü nereden halletmem lazım acaba?" Bu konuda Engin'e yol gösterecek yetkili bizimle irtibata geçerse kendisiyle iletişim kurmasını sağlarız. Selamlar
***
O konuşmalardan rahatsız oldum
Manisa Soma'da ölenlere yüce Allah rahmet eylesin. Kederli ailelerine sabır ihsan eylesin. Benim derdim millet orada canıyla boğuşurken bazı parti yandaşlarının o şekilde tutum izlemesi yanlış. Hele bazı kanalların spikerlerine ne demeli? Samanlıkta iğne arar gibi sürekli iğneli konuşmalarından rahatsız oldum. Sanki bu kaza da bir kasıt varmış gibi iktidarı suçluyorlar. Kim başbakan olursa olsun böyle bir olayı yaşamak veya yaşatmak ister ki? Böylesi zihniyete yazıklar olsun. Tek dileğim böyle oyunlara alet olmayalım.
Nihat Şahin – Terme/ Samsun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.