“İstemezük”çülere rağmen şehrimize “hizmet isterük”

A -
A +
Artvin'de ilginç gelişmeler yaşanıyor. “İstemezük”çüler işbaşında. Bazı gelişmeleri tüm halkımız bilmek ister düşüncesi ile bu yazıyı kaleme alıyorum. Haziran ayının ilk haftası, yer Belediye Meclisi Toplantı Salonu. Konu, Artvin Belediyesinin İller Bankası veya devlet bankasından belediye projelerine istediği 10 milyon TL kredi kullanma talebinin Meclis gündeminde görüşülmesi. Gündemin 1. Maddesi. Toplantı halka açık olduğu bilgisini vererek, toplantıya CHP merkez ilçe başkanı ve yönetimden birkaç üyenin katıldığını görüyoruz. 10 milyon TL’nin görüşülmesine geçiliyor. 5 CHP Belediye Meclisi Üyesi bu kredinin kullanılmasına karşı çıkarak oylamada ret oyu veriyor. 10 AK Partili ve 1 MHP’li Belediye Meclisi 11 oyla kredi kullanımına evet oyu veriyor. CHP’lilerin gerekçeleri ise bu paranın geri ödeme endişesi ve 2019 yılında belediye seçimlerinin CHP’nin kazanabileceği düşüncesi ile borcun CHP'ye devredeceği endişesi.
Kanaatimce Artvin Belediyesinin bu kredi talebi gerekçesi ise tamamen hizmet üretme düşüncesinden kaynaklanıyor. Çünkü Artvin Belediyesinin bütçesi sınırlıdır. Sınırlı olan bütçe ile mega projeleri hayata geçirmek imkânsız. Kaldı ki büyük beklentiler ile seçilen Sayın Kocatepe mevcut 21 milyonluk bütçe ile sınırlı icraatlar yapabilir. Bu sebepten dolayı Kocatepe, kredi kullanmaya belediye meclisinden onay istedi. İsteme gerekçesi ise kullanılan hibelere büyük destek olacağını belirtti. Kaldı ki mali kaynakları doğru ve yerinde kullanan bir belediye başkanımıza Artvin sahip olduğu için şanslıdır.
Bir vatandaş olarak ve Mehmet Kocatepe’nin güçlü iradesi ve hizmet anlayışına güvenerek 10 milyon TL’lik kredinin Artvin halkına hizmet için kullanacağından hiç şüphe duymam.
Biz Artvinliler şunu iyi biliyoruz ve istiyoruz ki, kentimizi kim yönetirse yönetsin, biz hizmet almak istiyoruz, ilimizin büyümesini gelişmesini ve daha yaşanabilir il olmasını yöneticilerden talep ediyoruz. Ucuz siyaset ve ideolojik siyaset istemiyoruz, biz hizmet siyaseti istiyoruz.
          Yüksel Kantar-Artvin
 
 
Malkoç Bey'in türbesini ortaya çıkartan televizyoncu
 
“Feridun Ağabey merhaba... Ben 2012 yılından bu yana bazı televizyonlarda çalışmaktayım ve ulusal kanallarla yarışacak kalitede ve güzellikte işler yaptığımızı söylemek isterim. 2013 yılında yaptığım bir araştırma neticesinde Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Zenica arasında yer alan Visoko kentinin arkasında yükselen hayli düzgün tepeler ilgimi çekmişti. Araştırmacı Profesör Samir Osmanagiç 2005 yılından bu yana bu tepeleri araştırmaktaydı. Samir Beyle iletişime geçerek ilk kez Bosna’da bulunan ve bilimsel gerçeklerle ortaya konmuş Visoko Piramitlerine gizemli bir yolculuk gerçekleştirmiş olduk. Dünyanın en büyük ve en eski piramidi olma özelliği taşıyan SUN Piramidi'nin içinde, koridorlarında detaylı çekimler yapmanın ve bir Türk televizyoncu olarak bu konuyu ekranlara getirmenin mutluluğu içindeyim. Ayrıca, Akıncı bir sülale olan Malkoçoğluları sülalesinin soy atası olan Malkoç Bey, Sultan I. Murat ve Yıldırım Bayezid zamanının komutanlarındandı. Maalesef bulunduğu 2005 yılından bu yana hiçbir şey yapılmayan, bahçesinde içki şişeleri ile sarhoşların cirit attığı ve etrafının çöplük hâline geldiği türbe mezara, içindeki muhteşem komutana gecikmiş olan saygı ve ilgiyi göstermek gerektiğini içim sızlamış olarak hissettim. Malkoç Bey’in türbesi şu an Bulgaristan Sevlievo bölgesi Burya köyündedir. Eski adıyla Malkoçova’dır. Bu içler acısı türbeyi ziyaret edip ilgiyi üzerine çekmeyi başardık ve restorasyon çalışması 1-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapıldı. Bunun gibi güzel çalışmalar yapabilmek için bizlere sponsor olacak, imkân sağlayacak resmî veya vakıf veya iş dünyasının temsilcilerinden destek bekliyorum. Saygılarımla...”
           E.Y.- İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.