Millî Eğitim Müfettişleri belirsizlik içinde bekliyor

A -
A +
Feridun Ağabey, ben 38 yıllık eğitimciyim. Millî Eğitim Bakanlığında; 15 yıl öğretmen ve yönetici olarak çalıştım. 23 yıldır da Müfettiş olarak çalışıyorum.
1994 yılında İlköğretim Müfettişi oldum. 2010 yılında Eğitim Müfettişi, 2011 yılında İl Eğitim Denetmeni, 2014 yılında da Bakanlık Müfettişleri ile birleştirilerek Maarif Müfettişi olduk.
En doğrusu da buydu. Bir Bakanlıkta iki başlı bir eğitim sistemi kalkmıştı. 81 ilde öğretmen sayısına göre, kurum sayısına göre müfettiş görev yapıyordu. Bir müfettiş bir ilde en fazla sekiz yıl görev yapıyor sonra, bir başka bölgede görev yapıyordu. Bu sistem gayet yerine oturmuştu.
İki hafta önce; “Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun"da değişiklik yapıldı. Teftiş sistemi değiştirildi. 350 müfettiş Bakanlığa çekilecek, geriye kalanlar illerde kalacaktı. İllerde kalanlar denetim ve soruşturma yapamayacak. Şu anda kanun aynen böyle yasalaştı. Şimdi tüm illerde denetim ve soruşturma durdu. Hiçbir kurumda denetim yani teftiş yapılmıyor.
Bu teftiş sistemini kaldıran bürokrasi neyi planlıyor veya amaçlıyor? Müfettişlerden intikam mı alınıyor?
Bu konudan Sayın Millî Eğitim Bakanımızın bilgisi var mı bilmiyorum. Bence bürokratlar Sayın Bakanı yanlış bilgilendiriyor.
Sayın Bakan daha önce Millî Savunma Bakanıydı. Dolayısıyla teftiş sisteminde yapılan bu apar topar değişiklik ve sistemin allak bullak olması sebebiyle bu konuda Sayın Bakanın muhtemelen yanlış bilgilendirildiği düşüncesi oluşturdu.
Çünkü bizim “Tüm Eğitim Müfettişleri Sendikamız” var. Bizim “Müfettişler Derneğimiz” var. Ne sendikadan, ne de Müfettişler Derneğinden bir müfettiş arkadaşımız; görüşü alınmak için çağrılmadı. Görüşleri alınma gereği dahi duyulmadı. Neden? Mecliste o kadar önerge verildi, hiçbiri kabul edilmedi, neden?
Sayın Cumhurbaşkanımız dahi “Millî Eğitimde başarılı olamadık” dediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın endişesi yerden göğe kadar haklı değil mi? Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da kendi internet sitesine yazarak arz ettim.
Ne enteresandır ki yazılarımı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderiyorlar. Tabii ki her sorunu Cumhurbaşkanımız çözmez ve bu konuda kesinlikle yanlış bilgilendirme olduğu düşüncesindeyim.
Şu anda Millî Eğitimde 81 ilde denetim ve soruşturma durdu, yapılmıyor. Çünkü müfettişlerden bu görev alındı. İllerdeki Maarif Müfettişleri Başkanlıkları kaldırıldı. Kanun çıktı. Yönetmelik yok. Bütün müfettişler belirsizlik içinde bekliyor. Şu anda tam bir kaos var. Bakanlıktaki Bürokratları ve de Bakanın bu uygulamasını anlamış değiliz. Bu uygulama ile kime ve neye hizmet ediliyor? Kim bu duruma “dur” diyecek? Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olursa o duruma el koyar ve çözer. Başka umudumuz da kalmadı. Arz ederim...
         İsmi mahfuz-Maarif Müfettişi
 
 
Otoyollarımızın yeni ihtiyacı "Seyyar WC"
 
Feridun Ağabey, biliyoruz ki İstanbul geçmiş dönemlerin çarpık kentleşmesinin bedelini yeni yeni ödüyor. Ben sadece bir örnek vereceğim. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yönlendirilen yolun yükü Mahmutbey Gişeleri'nde birleşince Avcılar, Halkalı, Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Bahçeşehir ilçeleri özellikle akşam saatlerinde her iki yönde de kilit. Bağcılar’dan gişelere kadar olan 4-5 kilometrelik yol şu anda bir saatte ancak alınabiliyor. Yoğunluğun her geçen gün biraz daha arttığı görülüyor. Ben rahatlayacak trafiği beklemiyorum. Trafikte beklerken patlayacak derecede olan insanların rahatlamasını istiyorum. Otoyolda araç içinde gidemeyen yolcuların tuvalet sorununa niçin bir çözüm bulunmadığını merak ediyorum. Millet evine gidemeyince otoyolda da ilerleyemeyince bir iki saat süren bu çilede tuvalet ihtiyacını nasıl giderecek? Koskoca adamların aracından inip yol kenarına geçmesinden o mu utanacak biz mi utanacağız bilmiyorum? Modern otoyollarımızın unutulan en önemli bu ihtiyacına ne zaman çözüm getirilecek?..
       A. Turan Kaçkar-İstanbul
 
 
"Benim derdimi de yazarsan sevinirim"
 
Feridun Ağabey merhaba? Benim de derdimi yazarsan sevinirim. Ben otuz yaşındayım. 5 yıldır cezaevindeyim. 5 yıl daha cezam var. Maddi anlamda güçlük çekmekteyim. Bana yardım edecek hayır sahiplerinin yardımını bekliyorum. Kıyafet ve ayakkabı ihtiyacım var. 43 numara spor ayakkabı, XL eşofman ve kazak. Bir de havlu ve battaniye. Yardımseverlere şimdiden teşekkür ederim. Allah razı olsun.
         Okan Ercan-Kapalı Cezaevi A-1 Koğuşu Vize/Kırklareli
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.