Öğrencileri tokatla eğittiğiniz doğru mu sayın müdür?

A -
A +
Feridun Ağabey merhaba, Anadolu'nun küçük bir kasabasında öğrencilere şiddet uygulayan bir okul müdürü var. Yüzlerine şiddetle tokat attığı çocuklar 12-13 yaş grubu. Bu yavrucaklara "Anne babanız sizi yetiştirememiş, terbiyesiz olmuşsunuz" diyerek, öğrencilerin nazarında anne-babalarına da hakaret etmektedir. İtiraz eden veliler olduğunda ise cevabı "Ben yurt dışında eğitim aldım, eğitim şeklim budur. Tüm öğretmenler de beni tebrik etti, hepsi arkamdadır" oluyor. Buradaki amacı öğretmenlerin desteğini aldığını söyleyerek, velileri sindirmektir. Haklarını aramaları durumunda çocukların okul notuna yansıtabileceğini ima ederek de velileri korkutmaktır. Hakları konusunda öğrencileri bilinçlendirmesi gerekirken, bundan ziyade hak ihlali yapan bu okul müdürü neye güvenerek böyle davranmaktadır? Öğrenciye tokat atmak evrensel bir suç değil midir? Şiddet eğilimi gösteren öğretmenler ve idareciler yüzünden eğitim sistemimiz çağın gerisinde kaldığı gibi sorunları kaba kuvvetle çözmeyi örnek alacak bir neslin yetişiyor olması yazık değil mi? Eğitimi, öğretimi hakkıyla veren yüz binlerce güzel öğretmen var, onları tenzih ederim. Çocuklar şiddet görmemek, yüzlerine şiddetle tokat yememek için illaki özel okullarda mı olmalıdır? Anne-babaları ekseriyetle lise mezunu, sakin vatandaşların çocukları olduğu için mi bu müdür bey rahatça tokat atma cesareti bulmuştur? Tüm ülkemizi, eğitimcileri, anne babaları, çocuklarımızı ilgilendiren önemli bir eğitim konusu olarak haber niteliği taşıdığı için sizinle de paylaşmak istedim. Söz konusu okulun ve okul müdürünün ismini size bildirdim. Saygılarımla...
           E.A.-Çatalzeytin/Kastamonu
 
 
NOT: Bu yazıya resim var.........
 
Halep’teki Ulucami'dir
 
Antalya'dan okurumuz Mustafa Akbaba diyor ki: 
Gazetenizin 15 Aralık tarihinde 13. sayfasında “Emevi Camiinin Gözyaşları” başlığı altında verilen haberde bir şey gözden kaçmış. Halep’teki bu camiyi Emeviler yapmıştır ama adı Emevi Camii değildir. Adı Büyük Cami (Ulucami) olup içerisinde Zekeriya aleyhisselâmın kesilmiş başının bulunduğu türbe olduğu için Zekeriya Camii de denilmektedir. Emevi Camii Şam’dadır. Onun içinde de Yahya aleyhisselâmın başının olduğu türbe bulunmaktadır. Hazreti Hüseyin efendimizin başının bulunduğu türbe de yine bu caminin, yani Emeviye Camiinin bünyesindedir. Saygılarımla...
Okuyucumuza bu anekdotundan dolayı teşekkür ederiz. Söz konusu ibadethaneye Emevi Camii de Zekeriya Aleyhisselam Camii de Halep Ulucami de denilmektedir. Bu, Sultanahmet Camii'ni turistlerin "Mavi Cami" diye bilmesi gibi bir şeydir.
 
 
 
İstanbul’da denetimler artırılmalı
 
Devletin, emniyet güçlerimizin, polisimizin yanındayız. Ve bu konuda devletine yardımcı olan herkes yanında mutlaka kimlik taşımalıdır. Kimlik taşımayan her şahsı da caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Bu biraz zor gelebilse de vatandaşlar arasında kimlik taşıma mecburiyeti gelince emniyet açısından kimin ne olduğu emniyet güçlerince kolay anlaşılacaktır.
          İsmi mahfuz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.