İSKİ’den İstanbullulara kar suyu hediyesi olsa

A -
A +
“Feridun Ağabey, Büyükçekmece’de oturan bir vatandaşım. Çok şükür bu sene belki de 1987 yılından beri ilk defa bu kadar çok kar yağdı. Ve Büyükçekmece Gölü'nün üzerine ve etrafına tonlarca kar yağmış oldu. Şimdi bu kadar kar eridiğinde bu su gölün seviyesini hâliyle yükseltecek. Diyorum ki; bu kar sebebiyle biriken suyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ, bir ay boyunca İstanbullulara doğanın hediyesi olarak saysa ve örnek olarak şubat ayında su faturalarına kar suyu indirimi yapsa, böyle bir jeste İstanbullu sevinmez mi? Hatırladığım kadarıyla geçmişte böyle bir kar indirimi de yapılmıştı sanki. İSKİ’nin İstanbulluya kar hediyesi olarak bir aylık su faturalarını ücretsiz yapmasını ümit ediyor, Belediyemize çalışmalarında başarılar diliyorum.”
     F. Adnan Tepebaşı-Büyükçekmece
 
 
Artvin Belediyesine teşekkür ediyorum
 
Artvin Belediyesinin Artvin halkını çok memnun eden Mega projelerinin başında hiç şüphesiz Şehir Merkezi’nin Alternatif Yol Projesi gelmektedir. Kamiloğlu Petrol’ün yanından Hastane Caddesi’ne giden eski yol genişletilerek Artvin Devlet Hastanesi’ne, İskebe’ye ve Çamlık Mahallesi’ne ulaşım daha kolaylaştı. Artvin Merkez’in trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatan yol, Başkan Mehmet Kocatepe’nin hayal ettiği ve Artvin’imize kazandırdığı en büyük proje. Diğer büyük bir proje ise Şehrimize Yeni Giriş Yol Projesidir. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve AK Parti Artvin Milletvekilimiz Dr. Kışla’nın da temel atma törenine katıldığı "Şehre Giriş Yolu"nun çalışmaları devam ediyor. Diğer bir ulaşım projesi ise Üst Haypet’i, Alt Haypet’e bağlayan bağlantı yolu yapımı bitme aşamasında. Bu yol bittiğinde tek yön olarak araçlar Üst Haypet’ten Alt Haypet’e geçiş sağlayacak ve dar sokaklarda trafik rahatlayacak.
Bu ve benzeri hizmetlerle Artvin’e hizmet borcunu ödemeye devam eden Sayın Başkan Mehmet Kocatepe’ye buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
         Yüksel Kantar/Artvin
 
 
Niyet okumaktan vazgeçmelisiniz
 
"Feridun Ağabey, benim derdim utangaçlığımı bir türlü atamayışım. İlkokulda bir öğretmenimin yüzünden hayatım allak bullak oldu. Bana 'senden bir adam olmaz!' diye sınıfın ortasında bağırdı ve ondan sonra da hiç kimseyle bir türlü iletişim kuramadım. Her seferinde aklıma o psikolojik baskı geldi. İnsanların yüzüme bakarken gizliden gizliye benimle alay ettiğini düşünüyorum. Bana açıktan söylemeseler de beni hafife aldıklarını hissediyorum. Bu konuda birkaç kez psikolojik destek alayım dedim. Gittiğim psikologların benimle konuşurken gülümsemelerini bile aslında benim hâlime gülüyorlar olarak değerlendirmekteyim. Her başarısızlık denemem beni iyiden iyiye içine kapanık biri yapıp çıktı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kimseyle de derdimi paylaşamıyorum. Umarım siz beni ciddiye alırsınız” diyen İzmir’den S.H. isimli okuyucumuz, size önerebileceğimiz tek şey, kendinizin kendinizden emin olup olmadığınızdır. Ondan sonra karşınızdaki kimsenin sizin hakkınızda nasıl düşündüğünü düşünmeniz bir niyet okumadır ve iletişim hatasıdır. Açıkça sizin yüzünüze karşı alay etmeyen veya negatif tavır takınmayan herkes otomatik olarak sizi ciddiye almış demektir. Kimin içinden ne düşündüğü sizi ilgilendirmez. Sağlıklı günler dileğiyle.
 
 
Bu bayrak hep dalgalanacak
 
Bir vatan istiyorum, hainden uzak. Sokaklar puslu her yerde tuzak... Mehmet’im korkusuz bekler köşe bucak... Yiğidim rahat uyu, ezanlar susmayacak... Ey Türkoğlu sen dünyada teksin... Mazluma yalnızca nefes veren sensin... Halep’te Musul’da yok başka eşin... Allah’ın izniyle muzaffer olacak leşkerin... Ok yaydan çıktı güneş doğacak... İki asır sonra da olsa bu devlet kurulacak... Sesiniz küffarın sesinden gür çıkacak... Şehidim rahat uyu bu bayrak dalgalanacak!.. Bir asır geçti bak coğrafya kan ağlıyor... Ey Abdülhamid’im, Padişahım rahat uyu muradın gerçek oluyor…”
         Mustafa Yılmaz-Düzce/Bolu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.