Bu yaşta nasıl bu ruh hâline giriyorlar?

A -
A +
“2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bitti. Binlerce öğrenci ve öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere herkese iyi tatiller… Kısa süre sonra başlayacak ikinci yarıyılın öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün eğitim camiasına sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.
Böyle tatillerin ne kadar hoş, heyecanlı ve sevindirici olduğunu hemen hemen herkes bilir. Eskiler bilirler önceden iftiharla geçmek vardı. Şimdi ise teşekkür veya takdir alma sevinci yaşanıyor. Bunun öğrenci, öğretmen ve bilhassa aileler için ne kadar önemli olduğunu gayet iyi anlıyorum. Ellerinde karneleri teşekkür ve takdir alan öğrenciler evlerine büyük bir sevinçle koşuyor. Bir de başarılı olamayan ve büyük bir hayal kırıklığına uğrayan birçok kişi de üzülüyor tatile huzursuz giriyor. Bundan sonra da ister istemez bazı üzüntülü olaylar meydana gelebiliyor. Nitekim TV'lerde izliyor veya gazetelerde okuyoruz karnesinde düşük not gören ve istediği başarıyı bulamayan birkaç öğrenci trafik kazası geçirmiş veya intihar etmişler. Hele hele 13 yaşında sınavda başarılı olamayan bir kız çocuğunun kalorifer kazanının borusunda kendini asarak intihar etmesi yüreğimizi derinden dağlamıştır.
Daha hayatının baharında pırlanta gibi bir genç kızımız yaşayacağı onca güzellikler varken nasıl oluyor da tatlı canına kıyabiliyor? Ne yazık ki bu ne ilk ne de son olacaktır. Düşününce insanın üzülmemesi yanmaması mümkün değil. Bu çocuk daha bu yaşta nasıl bu ruh hâline giriyor, nasıl tatlı canına kıyacak bir hâle geliyor? Kimseyi suçlamaya veya yargılamaya hakkımız yok, haddimiz de değil. Allah ailesine sabır versin. Ama sormamız gereken bazı şeyler olduğunu düşünmeden de edemiyoruz. Bu gibi üzücü durumlarda hata ve suç kimde? Buna cevap bulmamız gerekiyor.”
          Aslan Torun-Em. Sağlıkçı-Yazar                        
 
 
Bize kitap gönderir misiniz?
 
Merhaba, ben Kızılköy Ata Yavalar Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisiyim. Adresinizi internetten buldum. Okulumuzda idarecilerimizin çabalarıyla güzel bir kütüphane oluşturuldu. Ancak bir köy okulu olmamızdan ve maddi imkânsızlıktan dolayı, kitap okuma konusunda noksan kalmaktayız. Yeteri kadar kitabımız bulunmamaktadır. Başta roman olmak üzere kitap okumayı çok seviyoruz. Bize kitap gönderir misiniz? Okulumuzun http://kizilkoyortaokulu.meb.k12.tr  Emaili: mesutpelit@gmail.com           
          Eray Y-Kızılköy/Tokat
 
 
Düşenin dünyada dostu yokmuş
 
Ah Feridun Ağabey, böyle yaşamanın tadı gerçekten kalmadı. Derler ya “düşenin dünyada dostu yok” gerçekten yokmuş Ağabeyim. Hele fakir olursanız hiç dostunuz olmaz. Evlenmeye, sevmeye, âşık olmaya bile hakkın yok derler sana. Bir de böyle diyerek sevdikleri vurur insana. Ah "anlat derdini" diyorsun ağabey, bir anlatsam yüreğimde neler var. Birkaç sene önce benimle aynı masada olmak isteyen dostlarım şimdi beni görünce yolunu değiştiriyor. Yiyelim içelim hoş geçelimmiş hepsi. Sussam gönül razı değil, söylesem kâr etmiyor. "Allah kimselere dert verip de derman aratmasın” diye dua etmekten başka da elimden bir şey gelmiyor.
          Rumuz: “Vefasız”-Konya 
 
 
Sürücülerin kafasındaki engeli de kaldırır mısınız?
 
Feridun Ağabey, sizin aracılığınızla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza derdimi iletmek istiyorum. Engelli bir vatandaş olarak Bakanlığınızın İl Müdürlüğünden almış olduğumuz Engelli Kimlik Kartı sahiplerinin tüm Türkiye genelinde toplu taşıma araçlarından yararlanmaları 6495 sayılı yasa gereği geçerli. Ama kart sahiplerinin bu hakkını ilgili birimler nedense ya bilmiyor ya umursamıyor ya kıskanıyor! Her ne ise bu konuda ilgili personelin acilen eğitilerek bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Engelli kimlik kartımız olmasına rağmen zaman zaman görevli personel ile aramızda hoş olmayan, onur kırıcı davranış ve söylemlere muhatap olmaktayız. Yani var ya, gökyüzünde toplu taşıma olsaydı uçuş esnasında bizi indirmeye kalkabilirlerdi! Bu derdimizin yayınlanmasını ve ilgililerden çözümü için gerekli hassasiyetin gösterilmesini beklemekteyiz. Saygılarımla.
          Şükrü Rakan-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.