Bayrampaşa Belediye Başkanlığına

A -
A +
Bayrampaşa Belediyesi, Kartaltepe Mahallesi Cicozyolu Caddesi No:160 sayılı yer karşısındaki Ahmet Sağıroğlu Parkı'nın köşesinde mevcut bulunan iki adet çöp konteyneri belediye tarafından hiçbir neden olmaksızın kaldırıldı. Cadde sakinleri, çöp konteynerinin kaldırıldığı aynı noktaya yine gelişigüzel çöplerini bırakıyorlar. Bu durum, çevreye kötü kokuların yayılmasının yanı sıra çevre ve görüntü kirliliği oluşturuyor ve insan sağlığını da tehdit ediyor.
Çevre kirliliğine duyarlı bir mahalle sakini olarak, yaşanan bu olumsuz durumu Bayrampaşa Belediyesine 113070 numaralı müracaatla bildirmeme rağmen, bugüne kadar, belediye tarafından anılan noktaya iki adet çöp konteyneri bırakılmamıştır.
Temizliğin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bayrampaşa’nın bütün cadde ve sokaklarının evimiz gibi temiz tutulmasının sağlamasını belediyeden talep ediyoruz.
Bayrampaşa Belediyesinin bu haklı talebimizin bir an önce gereğini yaparak, çöp konteyneri mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz. Saygılarımızla.
            Cadde sakinleri adına Halis Kahraman-Bayrampaşa/İstanbul
 
 
"Hızır Acil" görevlileri hasta taşımak zorunda değiller mi?
 
“Feridun Ağabey, 112 Hızır Acil servisindeki bazı görevlilerin hasta yakınlarını kahreden davranışlarını yetkililere iletmenizi istiyorum. Ben bunu daha önce kendi ailemde de yaşamıştım ama gündeme getirmemiştim. Çünkü benim yaşadıklarımın o gelen ekibin bireysel hatası zannederek sabretmiştim. Ama geçen gün çok yakın bir komşumuzun hastası için de Hızır Acil çağırdık. Servis gayet uygun bir şekilde zamanında geldi. Ama bu insanlar nerede büyümüş nerede eğitim almış bilmiyoruz! Hastanın evine ayakkabılarıyla paldır küldür giriyorlar. Ayaklarına bir galoş takmak çok mu pahalı?.. Haydi onu hastaya bir an önce yetişme çabasıyla vakit kaybı diye yapmıyorlar diyelim. Ya ambulansa taşınacak hasta için “hastanızı taşıyın” diye talimat vermeleri neyin nesi? Hasta taşımak zorunda değiliz gibi hoyrat yaklaşımlar neyin nesi? Biraz bu konuda ağız dalaşı da yaşadık ama yapacak bir şeyimiz yoktu. Sağdan soldan konu komşu çağırarak hastamızı ambulansa taşıdık. Şimdi soruyorum, ambulans görevlilerin hastayı ambulansa taşıma görevi değil midir? Böyle bir tertibatları yok mudur? Kimi kimsesi olmayan hastalara ne yapılmaktadır? Bir de sağlık ve ilk yardım eğitimi almamış insanların hastayı nasıl taşıyacağını bilmemelerinden kaynaklanan sağlık sorunlarının sorumlusu kim olacaktır? Bu konuda yetkililerden bilgi istiyorum. Hızır Acil ekipleri hastaların ambulansa taşınmasından da sorumlu değiller midir?”
           Sezai Hancı-İstanbul
 
 
Bu, insan onuruna yakışmayan bir uygulama!
 
“Daha önce hiç düşünmemiştim. Uçaklarda 'Business Class' bölümleriyle ilgili kafama bir şey takıldı. Bu bölüm niçin uçağın en önünde olur? Ve niçin ekonomik koltuk sahipleri uçakta bu bölümün arasından geçip arkaya gider? Sonra da uçak daha havalanmadan bu bölümdekilere ikram; hem de diğer yolcuların gözü önünde yapılır? Ve uçak indiğinde niçin bu bölümdeki yolcular inene kadar diğer yolcular bekletilir? Tamam o koltukların bilet fiyatları daha pahalıdır ve bu parayı ödeyen yolculara o koltuklar ayrılmaktadır. Saygı duyuyorum. Ama o koltuğu satın alan insanların vakti kadar benim de vaktim değerli değil midir? Niçin o koltuktakilerden fazla para alındığı için ben önce onların inmesini beklemekteyim? Uçak firması onlara özel koltuk yaptığı gibi özel giriş çıkış kapısı da yapamaz mı? Niçin iki farklı sınıf yolcuyu bir arada tutup sonra da parayı çok vereni önceleme uygulaması yaparlar?
Onların koltuğu farklı olduğu gibi biniş inişleri de farklı durumda olur. Oradan isterlerse kırmızı halı döşeyip bindirip indirirler. Ama onların verdiği para yüzünden hiçbir kurum ekonomik yolcusunu bekleterek zamanını elinden alma ve psikolojik olarak ezme ve aşağılama hakkına sahip olmamalıdır. Yani isteyene istediği lüks hizmeti verebilmelidir ama bu hizmeti diğer yolcusunu ikinci plana iterek verilmemelidir. Bu insan onuruna yakışmamaktadır. Saygılarımla...”
         Bir "ekonomi class" yolcusu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.