Ben de şansımı denemek istiyorum

A -
A +
"Merhabalar, öncelikle 20 yaşında okurunuzum ve gazetenizi okumaktayım. Ben de çeşitli yazılar yazmaktayım. Sizlere 'Neden savunuyoruz?' başlıklı başkanlık sistemi hakkında bir yazı gönderiyorum. Gazetenizde bu konuda okurlarınıza da bir imtiyaz sunuyor musunuz? Sadece şansımı denemek istiyorum. Sizlerden olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş beklemekteyim” diyen okuyucumuzun yazısını özet olarak yayınlıyoruz:
“Biz çözüm içerisinde çözümsüzlük aramıyoruz. Çözümsüzlükler içerisinde çözüm arıyoruz. Muhalefet ile aramızdaki tek fark budur. Bu her Türkiye sevdalısının vatani görevidir. Bugün tüm ülkede oluşturulmaya çalışılan algının bütününe baktığımızda yeni fikirlerin beyan edilmesini engelleme maksadı görmekteyiz. Muhalefet ve kimi medyanın oluşturmak istediği şey olaylara ve kişilere takılı kalmamızı sağlamaktır. Bu kadar büyük komplolara göğüs gerdiğimiz bugünlerde devletimizin millî bütünlüğünü bozma gayreti vardır. Ancak bu gayretler sonuçsuz kalınca daha farklı fraksiyonlar meydana gelmektedir. Ülkede kargaşa oluşturarak işin çıkılmaz bir hâl aldığı görüntüsü verilmektedir. Ülkemizde fikirler tartışılmaktadır. Ancak nedense temel kalıplara takılı kalmış muhalefetin yeni bir fikir ortamı sunmadığı ve aradığımız liderlik vasfını taşımadığını görüyoruz. Bu durumda, bu kadar kararsız ve prensibi olmayan kişilerin veya bir hareketin bu ülkeyi ne kadar ileri götüreceği tartışılır bir konudur. Devlet fikre ihtiyaç duyarken fikirsiz insanların fikirlere karşı savaştığı görülüyor. Bu mücadelede hangi tarafta yer alacağız? Hangi lideri benimseyip ilerleyeceğiz yine bize kalmış bir durumdur. Bugün çokça tartışılan 'başkanlık sistemi' bana göre bir fikirdir ve her fikir gibi bir potansiyele sahiptir. Bu tür bir potansiyeli göz ardı etmek fikirsizlerin savunduğu bir durum ve konumdur. Bu durumu rejim değişikliği olarak görmek basiretsizliktir. Bu ancak sistem değişikliğidir. Bunun sebebi ise devletin bir bütün hâlinde hareket etmesi durumunun mevcut sistem ile olamayacağı görüşüdür ki bu görüş çağımız dünyasında ülkemiz adına kendine yer edinmektedir. Bize düşen belli kalıplara takılı kalmadan bizi ileri götürecek fikirleri ortaya atmaktır. Fikre savaş açmış fikirsizler ile insanları etkileme durumu yine halkımız tarafından bertaraf edilecektir. Saygılarımla...”
       Müslüm Dağ
 
Müşterinin onayı olmadan nasıl yaptınız?
 
“Feridun Ağabey, kasım ayında internetten yaptığım bir alışverişi Vakıfbank kredi kartı ile ödedim. Ödeme sayfasında işlemimi TL olarak yaptım, ürünümü aldım. Bilgilendirme mailinde de “xxx TL işleminiz onaylandı” diye yazıyordu. Buraya kadar her şey normaldi. Ancak kredi kartı ekstresi geldiğinde şoke oldum. Çünkü işlem o günkü (25.11.2016) kurdan dolara çevrilmişti. Bir ay sonra ekstreyi ödemeye gittiğimde ödemeyi o günkü (27.12.2016) dolar kuru üzerinden ödemem gerektiğini söylediler. Kızdığım nokta şu Ağabey, alışverişimi TL olarak yaptım. Onay maili TL olarak geldi. Hiçbir bilgilendirme yapmadan Vakıfbank bunu nasıl dolar olarak işleme koyar? Bunu yapmadan önce müşteriyi insan yerine koyup da niçin sormaz? Müşterinin onayını alması gerekmez mi?”
            İbrahim İlyas-Kocaeli
 
 
 
Bankalar işimizi zorlaştırıyor
 
Feridun Ağabey, öncelikle bizlere destek olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Sizin aracılığınızla Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ederim ki son zamanlarda bazı ekonomik sebeplerden dolayı esnafımız çok zor durumdadır. Teminatlara ve kredilere ulaşmak ise biz esnaflar için çok zordur. Bakan ve bürokratlar bazı açıklamalarda bulunarak bizlere destek olmaya çalışsalar da bankalar işi zorlaştırıyor. Maliye ve BAĞ-KUR borcu yoktur kâğıdı istiyorlar. Bizim ise zaten bu borçlar belimizi büküyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bizim bu sıkıntımıza bir el atsa da bu sıkıntılarımızı çözse ne iyi olur. Bir de o yurt dışına çıktığında biz kendimizi sahipsiz hissediyoruz. Bizi fazla yalnız bırakmasın. Saygılarımla.
           Esnaf Sedat-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.