Ben arkadaş kurbanıyım!..

A -
A +

Merhaba Feridun Ağabey, o güzel yazılarınızı yazan ellerinden öpüyorum. Cenab-ı Allaha emanet olun. Allah’ım sizi, hepinizi, devletimizi, milletimizi korusun. Ağabey ben elektrik tesisat kalfasıyım. 17 yaşından beri bu işi yapmaktayım. Arkadaşlara uydum ve suça bulaştım. Çok pişmanım ağabey. Allah kimseyi düşürmesin. Dört yıldan beri cezaevindeyim. Bu sürede annemi babamı trafik kazasında kaybettim. Uzun süreden beri köşenizi sabırsızlıkla takip ediyor ve sürekli okuyorum. Aşağıya yazdığım iki satır yazımı yayınlamanızı istiyorum. Çok mağdur durumda olduğum için bana yardımcı olmanızı azıcık olsun sıkıntıma merhem olmanızı istiyorum Ağabey. Ben dört yıldan beri cezaevindeyim. Daha iki yılım kaldı çıkmama. Maddi manevi çok mağdur durumdayım. Elektrik tesisat kalfasıyım, arkadaş kurbanıyım. Cezaevine gelen gidenim yok. Annem babam yok çünkü. Kılık kıyafete çok ihtiyacım var Ağabey. Eşofman, kışlık kazak, pantolon gibi giyeceğe ihtiyacım var. M beden kıyafet 40 numara ayakkabı giyiyorum. Yardımseverlerinizin beni de unutmamalarını bana da yardım etmelerini diliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim..

          Tanju Hamarat-M Tipi Kapalı Cezaevi/Ünye
 
 
Divriği’miz hizmete layık değil mi?
 
Divriği ilçesinde bir türlü çözülmeyen sorunların gönüllü takipçisiyim. Ömrüm oldukça da bu takibimi sürdüreceğim. Çözüm bekleyen sorunları çeşitli zamanlarda ilgili makamlara yazılı olarak BİMER aracılığıyla resmî makamlara dilekçe hakkımızı kullanarak gönderdik. Ama çözüm konusunda asgari müşterek gereken duyarlılığı göremedik. Gelen cevaplar tamamen sorunu örtbas etmeye yöneliktir. Bir kere belediyeden gerekli hizmeti göremiyoruz. Belediye yönetimi ilçeye plan dâhilinde modernize edemiyor. Gönderdiğim fotoğraflara baktı iseniz ara sokakların sokak mı dağ başımı ayırt edilmesinin mümkün olmadığını göreceksiniz. Metruk binalar, rastgele park etmiş araçlar her biri bir dert… Bunları da geçtik daha içme suyumuz temiz akmıyor musluklarımızdan. Başıboş hayvanlar çarşı merkezinde dolaşıyor bunlara bir barınak var mı? İnsanları ısıranları da var ki gidip Tarım ve Sağlık Ocağına sorabilirler. İlçede otopark, pazaryeri ve şehirler arası otobüs terminali gibi sorunlar var. Neden bu sorulara basit cevaplar vermekle yetinip hizmet etmekten ve sorumluluktan kaçınıyorlar? İlçe merkezinde çürümeye ve yıkılmaya terk edilen kamu binalarının hâlini gördünüz mü? Bunlar niçin değerlendirilmiyor? Memleketimiz hizmete layık değil mi? Örneğin ilçe merkezindeki eski hastane binası üç yıldır niçin âdeta yıkılmaya terk edildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesine teklif yaptık kabul etmiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü istiyor vermiyorlar, sebebi nedir? Çürük raporu çıkarıp yıkmak istiyorlar. BİMER ile Maliye Bakanlığına bildirdim. Öylesine bir cevapla geçiştirdiler. Tedavi hizmetlerimizde ise yeteri miktarda uzman hekimimiz yok. Gerekli sağlık hizmeti alamıyoruz. Raporlu ilaçları almak için Sivas’a gitmek zorunda bırakılıyoruz. Neden?..
            Mehmet Aydın/Divriği-Sivas
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.