İİBF’liler Maliye Bakanlığından acil “ilan” istiyor

A -
A +
Aynı yazıyla mailimi kilitledikleri için -ki ben her birinin kendi duygularını yazmalarını isterdim ama bunu da gençliklerine veriyoruz :) Bu mail yağmuru sebebiyle diğer okuyucularıma bakmakta zorlandığım yüzlerce gencin Maliye Bakanlığımızdan bir istekleri var. Diyorlar ki:  
“Feridun Ağabey, bizler üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuş gençleriz. Kamuda müfettişlik ve uzmanlık kadrolarına bizim bölümlerden alım oluyor. KPSS-A grubu sınavına giriyoruz. 80 üstü puanlar alıp sonra Ankara'da bakanlığın açmış olduğu kurum sınavına giriyoruz. Daha sonra onu da geçersek mülakat ile atamalarımız oluyor. 2016 KPSS'ye mayıs ayında girdik fakat yıllardan beri her yıl ortalama 4000-5000 arası alım olurken bu yıl kurum ilanı "hiç" gelmedi. 2016 KPSS hariç bütün KPSS sınavlarının geçerlilik süresi iki yılken, 2016 yılına özgü bu geçerlilik 1 yıla düşürüldü. 2017 KPSS'ye 2,5 ay kaldı. Yani bizim puanlarımızın geçerlilik süresine 2,5 ay kaldı. 2,5 ay sonra bütün emeklerimiz, gecemizi gündüzümüze katıp ders çalışmamızın karşılığı hiç olacak, emeklerimiz çöpe gidecek. Maliye Bakanlığının İİBF'lilere “Gelir Uzman Yardımcılığı” sınavı açmasını talep ediyoruz. Vatanına, bayrağına ülkesine ve devletine bağlı bu gençlere artık daha fazla acı çektirmemelerini rica ediyoruz. Hakkımız olan ilanın artık gelmesini istiyoruz.
Feridun Ağabey, bu derdimizi köşenizde en kısa zamanda yayınlarsanız sevineceğiz. Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtik, 'geç olsun' dedik ama artık bütün bakanlıklar ilana çıkarken Maliye bakanlığının ilana çıkmamasının hiçbir açıklaması yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza da 10.000 adet PTT ile mektup yolladık. Sesimizi duyurun lütfen. Allah razı olsun. Sizi çok seviyor ve destekliyoruz...”
 
 
Halk Bankası 60 aylık krediye her yıl revize mi uyguluyor?
 
“Feridun Ağabey, selamlar… Karaman’dan yazıyorum. Ben bir esnafım. Geçen sene Halk Bankasından iş yeri edindirme kredisi çekmiştim. Kredimi 60 ay vadede geri ödeyecektim. Bunun için dosya masrafı komisyon ekspertiz sigorta falan derken benden faiz hariç yaklaşık 4000 lira masraf aldılar. Bu arada kredi faiz oranı da 1.35 idi. Bir yıl süre olduğu için revize edilecekmiş. Ve benden 1000 liraya yakın tekrar masraf istiyorlar. Kredi bitinceye kadar bu revize işlemi her yıl olacakmış. Bu nasıl bir iştir Feridun Ağabey anlamadım? Her sene yeni kredi çeker gibi bir banka müşterisinden nasıl revize parası ister? Halk Bankası yetkililerinin bu konuda bir açıklama yapmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükûmetimizin esnafı hayatta tutabilmek için, onlara can suyu vermek için yaptıkları gayretlere rağmen bankalarımız bu dar gününde böylesi operasyonlarla esnafı nasıl mağdur eder anlamadım? Yetkililere derdimizin duyurulmasını istiyoruz.”
         Kaya Kaya-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.