Polis Günü’nde Başbakan'dan müjde bekliyorlar

A -
A +
Türk Polis Teşkilatı mensupları bugünü (10 Nisan) teşkilatlarının 172’nci kuruluş yıl dönümünü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlayacaklar...  Ancak, bu teşkilatın çalışan ve emekli mensupları çok dertli. Bu vesileyle Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya hitaben şu isteklerde bulunuyorlar:
“İçişleri Bakanlığı bünyesinde Jandarma ile omuz omuza birlikte halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapan polislere de "eşit işe eşit ücret" ilkesi uyarınca, Jandarma personeline 1995 yılından beri verilen 3600 ek gösterge hakkının eğitim farkı gözetilmeksizin verilmesi. Acil durumların dışında polislerin de diğer devlet memurları gibi günde 8 saat mesai düzenine göre çalışması. Çalışan polislere fazla mesai ücretinin diğer devlet memurlarına ödendiği gibi saat başı ödenmesi. Çalışan polislerin aldıkları Emniyet Hizmetleri Tazminatının  %50’sinin emekli olunca maaşına yansıtılması. Çalışan memurlara her ay çalışmayan eş için ödenen aile yardımı parasının, memur emeklilerine emekli olmaları hâlinde de aynen ödenmesi. Arz ederiz.” Feridun Ağabey, bu isteklerimizi Sayın İçişleri Bakanımız ve Sayın Başbakanımıza iletirseniz memnun oluruz.
         Halis Kahraman-Türkiye Polis Emeklileri Derneği Basın Sözcüsü
 
 
 
İki yüz lira için sınavdan mahrum olmasın
 
Merhaba Feridun Ağabey, adım Emre Kuş. Baba adı Münir. Ağabey ben mart ayında girmiş olduğum YGS sınavında çok şükür Rabbimin izniyle 180 barajını fazla fazla aşarak LYS sınavlarına girmeye hak kazandım. Lakin her biri 40’ar lira olan beş tane LYS sınav ücreti olan 200 lirayı ödeyecek maddi imkânlara sahip değilim. Son çare olarak derdimi köşenizden duyurmak istedim. Sınav ücretlerini ödemek için son gün olan 18 Nisan’a kadar sizin sesinizle ulaşmış olduğum eğitime gönül vermiş hayırsever yurttaşlarımızın duyarsız kalmayıp gereken ilgiyi göstereceklerinden hiç şüphe etmiyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum.
          Emre Kuş-E.T.K.C.İ.K. C/8-Uşak
 
 
Kılık kıyafet ve kitap yardımı
 
Feridun Ağabey, öncelikle size ve gazetenize teşekkür ediyorum. Biz mahkûmlara köşenizde yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Gazeteniz sayesinde ihtiyacımız olan birçok kılık kıyafeti okurlarınız gönderiyorlar. Biz de okuyucularınızdan M beden olmak üzere eşofman, kışlık kıyafet, ayakkabı, kalem defter, kitap ve hatta maddi yardım gönderebilenler olursa sevinirim. Saygılarımla. (E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu B-7 Koğuşu)
        Mert Sevindik-Merkez/Kırklareli
 
 
Sınavlar niçin ramazana denk geliyor?
 
Maliye Bakanı Sayın Ağbal, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere 300 vergi müfettiş yardımcısı alımı için 3-4 Haziran'da sınav yapacaklarını kaydetti. Başvuruların 24 Nisan-8 Mayıs arasında alınacağına dikkati çeken Ağbal, söz konusu sınava bin 500 kişi çağıracaklarını ifade etti. 2008 veya 2009’da da tam ramazanda sınav yapmışlardı. Ağustos veya eylül ayı idi galiba... Hem sınava giren hem de götüren için sıkıntılı oluyor. Gerçi bu sefer sınava giren ferdimiz yok ama ramazan ayına denk gelmesi niçin hesap edilmiyor? Veya özellikle mi seçiliyor?
         İsmi mahfuz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.