Derdimizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza iletir misiniz?

A -
A +
Feridun Ağabey, ben Tekirdağ Çerkezköy’de Fevzipaşa Mahallesi’nde ikamet ediyorum. 21 yaşındaki kızım Rabia Lenf Kanseri (Lenfoma). 8 yıldır kanser tedavisi gören kızım için bugüne kadar elimden geleni yaptım. Elde avuçta ne varsa sattım. SGK’nın karşılamadığı ‘Op….’ isimli ilacın kürü 12 bin lira ve kızım bu ilacı 15 günde bir 12 kere kullanması gerekiyor. İlk ilacını Çerkezköy Kaymakamlığımız karşıladı. İkinci için de bir aydır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. İlacı gecikmeli kullandığı için tedavinin de hiçbir anlamı kalmıyor. Tek çare bu ilaç diyorlar.
Kızım İstanbul’da özel bir hastanede tedavi görüyor. Nakil yapılmasına rağmen hastalık geri dönüyor. Kızımın kullanması gereken bu ilacı ise SGK karşılamıyor. 3-4 aydır bunun mücadelesini veriyoruz fakat komisyonlardan bir türlü geçmedi. Durumumuzu anlattığımız AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe Bey de bizimle ilgilendi, Çerkezköy Kaymakamlığı’na gittik. İlacın karşılanacağı söylendi.
Kızımın doktoru bu ilacın gününü şaşmadan kullanılması gerektiğini söylüyor. Evimi barkımı her şeyimi sattım ama yetemedim. Şimdi çocuğum bu ilacı alamadığımız için ölsün mü? Devletin bir tane onay yazısını bekliyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürüyle de görüştüm ama hâlâ onay beklediklerini söylüyorlar. Onay gelse para yatırılacak ve alacağım makbuz ile ilacımı Eczacılar Birliğine giderek alabileceğim. Derdimi ilçemdeki Haber gazetesi de gündeme getirdi. Oradan da öğrenebilirsiniz. Lütfen derdimizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza iletebilir misiniz?
         Mümin K.-Çerkezköy/Tekirdağ
 
 
Merkez Efendi’den Salih Binay’a teşekkürler
 
"Sevgili Feridun Ağabey, ben Merkez Efendi Mahallesinde yaşayan bir okuyucunuzum. Mahallemdeki kahvehanemizi, parasını ödeyerek gazeteye abone ettim. Kahveye gelen arkadaşlar okuyorlar. Ben de gazetemizi okuduktan sonra dinî sayfasını kesip saklıyorum. Şu ana kadar bin sayfaya yakın yazı saklamış durumdayım. İnşallah onları o hâliyle bir kitap hâline getirmeyi amaçlıyorum. Gazetemizi çok seviyorum. Herkesin okuması için gayret gösteriyorum. Bazen de gazetemize yazılarım yayınlanması için mektup gönderiyorum. Bu mektuplar elinize ulaşıyor mu? Burada arkadaşlar bana soruyorlar. ‘Hani yazı göndermiştin ne oldu?’ diyorlar. Gazetede bizim yazılarımıza da yer verilse olmaz mı?” diyen İstanbul Merkez Efendi’den muhterem Salih Binay Beyefendiye öncelikle gazetemize gösterdiğiniz yakın ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Dinî sayfalara gösterdiğiniz hassasiyet de ayrıca mütedeyyin kişiliğinizin bir nişanesidir. Sizin gibi değerli okuyucularımız olduğu için kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Gazetemize gönderdiğiniz yazılarınızda adresimizi yazarken hangi yazarımıza, hangi muhabirimize, hangi servisimize gönderdiğinizi de belirtirseniz sonuç alınması çok daha hızlı ve kolay olur. Sizlerin gönderdiği yazılar bizim için çok değerlidir, çok kıymetlidir...
 
Trafik için tehlike oluşturan yol
 
“Sözünü ettiğim yol 29 Ekim Caddesi, AR-KE İnşaat ile LUXERA arası, İhlas Yuva Sitesinin önü... Bu iki arsa arasında yoldaki şerit sayısı ikiden bire düşüyor. Kenardaki yaya kaldırımı kayboluyor. Bu noktada bu iki inşaat yola doğru iki metre taşıyor… Bahçelievler Belediyesi veya diğer ilgili kurumlar buna nasıl müsaade ediyor, nasıl ruhsat veriyor bilemiyorum. Bu noktada birdenbire şerit sayısı ikiden bire düştüğü için de sürücüler panikliyor. Trafik için de gerçekten tehlike arz ediyor. Kaldı ki bu yol artık çok işlek bir yol ve bu yolda İstanbul’un tam 8 adet otobüs hattı bulunuyor… Bu yolun şerit sorununu giderme konusunda yetkililerin gereğini yapmasını istirham ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler...”
        Rumuz: “Site sakini”-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.