Kapı komşumuza güvenemeyecek miyiz?

A -
A +
Feridun Ağabey, söyler misiniz neler oluyor bu halka? Bu millet çıldırdı mı? Yoksa televizyoncular bizleri korkutmak için mi haberleri böyle korkunç veriyorlar! Çocuklara yönelik akıl almaz cinayetler kanımızı donduruyor. O küçücük melek gibi yavrucağın canına nasıl kıydılar. Allah'ım sen ailesine sabır ver. En ağır ceza ile cezalandırılsınlar. Ama bunlar haber olarak verilirken her ayrıntısıyla anlatılması yüreğimize korku salıyor. Çocuklarımızı sokağa çıkaramayacak mıyız? Komşumuza güvenemeyecek miyiz? Eskiden biz çocuklar olarak annemiz evde olmadığında ya da pazara gittiğinde karnımız acıktığında gider komşumuzda yer içer oynardık. Komşu teyzemiz annemiz kadar bize yakındı. Annemiz kadar bizi bilir tanırdı. Neyi severiz, neyi sevmeyiz neleri yer neleri içeriz bilirdi. Annemiz de onların çocuklarını bilirdi. Şimdi kapı komşumuza güvenmeyelim mi? Ne alakası var! Binlerce milyonlarca aileyi birbirinden böyle soğutmuyor mu bu haberler? Biz kapı komşumuz olarak birbirimizden çok memnunuz. Bizim gibi binlerce aile de öyle… Söyleyin ne olur devlet bu konularda da yayın yasağı getirsin. Bir şeyler yapsın. Kötü haberleri hem de canlı yayında bizlere izletmenin toplumsal olarak ne faydası var! Haberleri izlerken küçük kızıma baktım, tırnaklarını yemeye başlamıştı. Gözleri büyümüş ekrandan gözünü alamıyordu. Aslında fazla televizyona filan da bakmazdı. Kalktım hemen kapattım. Çocuğumu bağrıma bastım… Bana bir sarılışı vardı ki ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bize kim böyle korkular vermek istiyor? Bu konuda devletimizin ilgisini şefkatini ve himayesini bekliyoruz. Bizi toplumdaki olaylarla korkutmak isteyenlere dur desin. Saygılarımla...
           Rumuz: “Anne”-Bağcılar/İstanbul
 
 
Okuyucularınıza çok teşekkür ediyoruz
 
Feridun Ağabey öncelikle sizin ve tüm okuyucularınızın ramazanı mübarek olsun. Ağabey, sizin sayenizde okurlarınız tarafından gönderilen elbiseler giyim kuşam sayesinde ben ve benim gibi birçok elbiseye ihtiyacı olan arkadaşım yararlandı. İyi ki gazetemiz var iyi ki gazetemizin okuyucuları bizleri burada unutmuyorlar. Bizden gören bazı mahkûm arkadaşlar da bize imrenerek baktılar. Türkiye gazetesi okumak böyle bir şey dediler. Biz de o arkadaşlara da hayır sahiplerinden isteriz gönderenler olursa veririz diye bu mektubu size gönderdik.
Eşofman takımı, pantolon, tişört, gömlek, yelek, ayakkabı gibi ihtiyaçlar… Bir de bize dinî konular başta olmak üzere okumak için kitap gönderenler oluyor. Bu kitap ve dergiler, gazeteler de bizim için burada büyük bir farkındalık oluşturuyor. Feridun Ağabey, size gazetenize ve tüm okuyucularınıza tekrar teşekkür ediyorum. Saygılarımla...
             Hüseyin Atakan (E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu/Merkez-Kırklareli)
 
 
Meğer bu "Erguvan" ne enteresan bir şeymiş!
 
Toplu Taşıma İşveren Sendikası da konuya dâhil oldu. TT-İŞVEREN sendikası olarak "Erguvan şoförü"nün ve sonra da İstanbul Otobüs AŞ’nin açıklamasının ardından TT- İşveren de konuyla alakalı açıklama yapma gereği duyduklarını belirtiyorlar. Sendika yetkilileri gönderdikleri mailde özetle Erguvan otobüslerinin karmaşık bir yapı olduğunu diğer Özel Halk Otobüsleri gibi olmadığını belirterek “İhale edilerek özel şahıslara veya bir firmaya verilmesine rağmen İşletme Ruhsatı İstanbul BB İştirakinindir. Şoförler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitilmekte, sertifika verilmektedir. İşletmeciler sadece şoförü teklif edebilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin görevlendirdiği kendi sertifikalı şoförleridir. Çalışma saatleri İstanbul BB tarafından belirlenmekte ve denetlenmektedir. Aracı kullanmak için bir kart sistemi vardır. Şoför kartını basarak görevini yapar, 8 saat ve +1 saat değişim ve diğer durumlar için araçta bulunur. Aracı terk ederken kartını basarak çıkış yapar. 20 saat tek şoför çalıştırılamaz. Şoförlerin her türlü sosyal hakları verilmektedir. Haftada 1 gün tatil yapmaktadırlar” diyerek başka bir soruna parmak basmaktadır:
“İşletmecilerden, 900'ün üstündeki bir araç topluluğundan alınan bu bedel çok ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Ama işlemeciye de şoföre de yansıyan bir faydası yoktur. İştirakçi şirket yakın zamanda ilk 400 firma arasında yer aldığını ilan etmiştir. Fakat hem şoför hem işletmeci mağdur durumdadır. Sorumluluklarına rağmen işletmeciyi ve şoförleri karşı karşıya getiren açıklama yapmaktadırlar. Bu konuyla ilgili sendikamız gerekli mücadeleyi vermektedir.
Toplu Taşıma İşveren Sendikası (TT-İŞVEREN) olarak bilgilerinize rica ederiz. Saygılarımızla...”
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.