Feridun Ağabey

A -
A +
Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilgileneceğini umuyorum
“Feridun Ağabey, ben 2013 yılında Türkiye gazetemizde stajyer olarak Sadık Söztutan ağabeyimin yanında yer aldıktan sonra Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde günlük yayın yapan Çerkezköy Bakış gazetesinde muhabir olarak göreve başladım.  Meslektaşım ve adaşım Uğur Bingöl ile bizim ortak derdimiz 1911 yılında düşman işgalinden kurtulan Çerkezköy'ün o dönemlerdeki camiinin şu günlerde metruk bir durumda olmasıdır ve bu bizi derinden üzüyor Ağabey.
Bakış gazetemiz de bir kaç defa gündeme getirmişti. Size de yazmışlardı. Bundan 5 sene önce sadece hanımların teravih namazı kılması için açık olan cami şimdi tam bir harabe. Restore edilmesi için önce belediyeye ardında da ilçe müftülüğüne gittik. Öğrendiğimiz kadarıyla cami Vakıflar Genel Müdürlüğüne aitmiş. Bir önceki dönem belediye aşkanı Ali Ertem Bey'in ağabeyinin de mevcut Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem olduğunu öğrenince bu duruma birileri el atsın istedik. Bu camimiz niçin mahzun kalsın, niçin ibadete açılmasın?
Biz iki Uğur'un sizden isteğimiz, biz gazeteci olarak ulaşabileceğimiz yerlere ulaşmaya çalıştık. Fakat Feridun Ağabey sana da çok güveniyoruz. İçerisinde hazine dahi aranmasına müsaade edilmiş Allah'ın evinin imarı ve ihyası için gerekli makamlara sesimizi iletirseniz seviniriz.”
Uğur Arslan- Çerkezköy- Tekirdağ
 
***
İki senedir mahallemizin huzuru kaçtı!
Derdimi aylardır CİMER’e de yazdım, BİMER’e de yazdım. Mahalle polisine de yazdım. Cevap alamadım. Ben sekiz seneden beridir Şişli’de oturan bir vatandaşım. Mahallemiz temiz ve huzurlu idi. Son iki senedir mahallede günlük ev kiraya verenler sebebiyle huzurumuz kaçtı. Mahallemde günlük ev verenler alenen fuhuş yaptırıyorlar. Ne olduğu kim olduğu belli olmayan değişik tipte ve kılıkta adamlar gelip gidiyorlar. Bu son iki yıldır böyle. Bunları yapanlar emlakçı değil ayakçılar. Başımın belaya girmesinden korkuyorum. Ahlaksızlık diz boyu. Bunları kim mühürleyecek? Kim dur diyecek? Buradan da bir sonuç alamazsam şikâyette bulunduğum yerlere hakkımı helal etmeyeceğim. Artık daraldım lütfen yardım edin. Size CİMER’e, BİMER’e polise yazdığım metni de gönderdim. Biz mahalle sakinleri için, ailelerimizin huzuru için bu asayiş kepazeliğini durdursunlar. “Gençliği kurtarmamız lazım” diye Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya parmak basması bizi ümitlendirdi. Sayın Cumhurbaşkanım dualarımız sizinle. Bizleri kurtarın. Allah cümlemize yardım etsin.”
Ş.K.- İstanbul
***
Borcumdan sağlık payı çıkartılamaz mı?
“Sevgili Feridun ağabey ben geçmiş borçları silinmiş fakat istediği zaman borcunu ihya edebilecek bir BAĞ-KUR mükellefiyim borcumun silindiği günlerde hiç sağlık hizmeti almadım. Aldığım ilaçların da, olduğum ameliyatların da parasını kendim ödedim. Ama şimdi benden borcum istenirken sağlık payı da içinde olmak üzere ödenmesi isteniyor. Bu durumda da çok yüksek meblağlar ortaya çıkıyor. Borcumun prim içindeki sağlık payının çıkarılarak tahsil edilmesini büyüklerimizden istirham ediyorum saygılarımla.”
Mustafa Çalık- İstanbul
***
Bayram tebriklerinize teşekkür ederiz
Telefon ederek, mail ve mesaj göndererek bayramımızı tebrik eden kadirşinas okuyucularımıza teşekkür ediyor değerli Türkiye ailesinin, okuyucularımızın ve necip milletimizin Ramazanı Bayramı'nı tebrik ediyor, sevdiklerimizle birlikte dert ve elemlerden uzak, sağlık sıhhat ve afiyet üzere nice bayramlara kavuşmanızı cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.