“Hırsız yakalandı" diye seviniyorduk ki!..

A -
A +
Feridun Ağabey, ben Eskişehir'in bir zamanlar kasabası olan Muttalip Mahallesi'nde yaşıyorum. Buralarda hırsızlık çok alışık olmadığımız bir olaydır. Buranın insanları birbirini tanıdığından ötürü de yardımlaşma bilincimiz oldukça gelişmiştir. Ama her şey sadece bizimle olmuyor. Buraya son zamanlarda bir hırsız dadandı ki milleti canından bezdirdi. Geçtiğimiz ramazanda bile iftar yemeğine teravihe giden insanlarımız ne yazık ki artık gitmeye korkar olmuştu. Çünkü bu hırsızlık olayı o saatlerde oldukça artış göstermişti. Hırsız girdiği evlerin mobilyalarını parçaladıktan sonra  sigara içip evdeki meyveleri yiyip çekirdek çitleme dolaptan bir şeyler atıştırma pişkinliğine de sahipti. Ufak bir çocuğun yatağına oturup teker teker bir liralık madeni paraları toplayıp diğerlerini bıraktığını duyunca hayret ettik! Demek ki var bunu koruyan gözetleyen birileri. Son olay olduğunda yüzlerce mahalleli didik didik aradık ama bulamadık. Eğer buranın insanları bulursa hırsızın pek sağlam yeri kalmayacak gibi. Bizim isteğimiz jandarmamız bu durumun üzerine iyice eğilsin ve bu beladan kurtulalım artık diyorduk... Sonunda hırsız bulundu. Oh diye sevindik. Ama o da ne? Bulunan kimse delil yetersizliğinden serbest bırakılmış. Ve birkaç gün sonra yeni bir hırsızlık daha olmuş. Artık bu derdimizi yayınlayıp yayınlamamak size kalmış efendim. Siz daha iyi bilirsiniz, ben bilemedim çünkü!..
          Rumuz: “Muttalip Sakini”-Eskişehir
 
 
Yenikapı Mudanya arası sefer yapan arabalı vapurlar...
 
Feridun Ağabey, bu isteğimizi Sayın Başbakanımıza iletir misiniz?
"Sayın Başbakanım, biz Yalova'nın Armutlu ilçesinde ikamet etmekteyiz.  Bildiğiniz gibi Armutlu, turizm ile öne çıkmış bir bölgemiz. Özellikle yaz boyunca sahiller dolup taşar. Ancak son yıllarda Yenikapı Mudanya (İDO) arasında sefer yapan arabalı vapur yüzünde deniz bizlere tam bir kâbus oldu. Yapmış olduğum araştırmalarda bu büyüklükte bir vapurun Körfez'e girmesi dünya ülkelerinde yok. Hadi Gemlik Körfezi'ne girdi bu kadar hız niye? Bu kadar sahilde yüzenlerin canını niye hiçe sayıyor? Eğer bu hızla bu vapurlar sefere devam ederse can güvenliğimizin yanında, denizin dibini, altını üstüne getiren bu vapurlar yüzünden, gelecekte Gemlik Körfezi'nde balık kalmayacaktır. Sayın Başbakanım, sizin bir denizci olarak ve  Armutlu'yu iyi bildiğinizi bilerek bu soruna bir el atmanızı sizden istirham ediyorum. Saygılarımla...”
           Mustafa Tekin-Armutlu
 
 
Sahildeki yosunları temizleyebilirler mi?
 
“Feridun Ağabey, Armutlu Tatil Köyü'nün sakinliğini, bölgedeki gözde bir site oluşunu, görevlilerin gösterdiği güler yüzü ve kurumsallaşmış hizmet şeklini gerçekten takdir ediyorum. Bu vesileyle bir de küçük hatırlatmada bulunmak istiyorum. Çok yerde bulunmayan o güzelim sahilimizde yosunlar ve küçük çer çöp birikintileri tertemiz olması gereken sahili denize girilemez hâle getiriyor. Çok zor olmasa gerekir, belirli aralıklarla amatörce bile olsa bir filtre sistemiyle bir elek sistemiyle buraları temizlemek mümkündür. Gelen tatilcilerin rahat denize girmesi sağlanır. Bunu Armutlu Tatil Köyü'nün değerli yetkililerine iletirseniz seviniriz.”
       Rumuz: “Devre mülk sahibi”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.