“Bak oğlum, benim çocukluğum bu sokaklarda geçti!”

A -
A +
Feridun Ağabey, tatilde çocuklarımızın sokak oyunları diye tarif edilen oyunları oynamaları teşvik edilmelidir. Misket, top ve beştaş gibi sokak oyunları hem çocuklarımızın yıl içerisindeki streslerini atmalarını sağlar hem de arkadaşlarıyla sosyalleşir. Çocukları buna teşvik etmek gerekir. Günümüz çocukları elektronik imkânlar noktasında doyumsuzdur. Ellerinden bilgisayar, cep telefonları tabletler düşmüyor.
Ama bunlar çocuklarımızın sosyalleşmesini engelliyor. Çocuklarımızın sokağa çıkıp kendi akranlarıyla sokak oyunları oynaması gerekmektedir.
Bir eğitimci olarak pek çok anne babanın çektiği sıkıntıdan bizler de muzdaribiz. Çocuklar sokaklarda oyun oynayıp sosyalleşecekleri yerde eve kapanıp bilgisayar başında saatlerce vakit geçirmekte... Bir gün oğlumla anneme ziyarete gittiğimde çocukluğumun geçtiği caddeleri oğluma gösterip “Bak oğlum senin babanın çocukluğu bu sokaklarda geçti. Ben çocukluk arkadaşlarımla şurada top oynadım şurada misket oynadım şurada beştaş oynadım. Bizler hem oynadık hem de okuduk” dedim...
Yine çocuklarımızın hem sosyalleşmesi hem Kur'ân-ı kerimi okumayı, ilmihal bilgilerini öğrenmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımızın "Yaz Kur'ân Kursları"na da gönderebilirsiniz. Çocukları evde bilgisayarlara cep telefonlarına mahkûm etmeyin ne olur!..
           İbrahim-Saniye Bekar
 
 
 
Ziraat Bankası yetkililerine iletir misiniz?
 
Ağabey, Ziraat Bankasıyla ilgili iki derdimi paylaşmak istedim. Birincisi HGS’mi Ziraat Bankasından almıştım. O zaman özel yollar olmadığı için fazla para gitmiyordu ve 30 lira yüklemiştim. Azaldığı zaman da üzerine 20 lira ilave ediyordum. Şimdi bankaya gidip 30 liralık HGS limitimi artırmak istedim, “50 lira yapın” dedim. “Limitini artıramayız” dediler. Bu nasıl iştir anlamadım.
Bir başka sıkıntı da eşim emekli maaşını oradan alıyordu. Bir gün hesabından 300 lira çekmek istedik. Bunun 150 lirasını hesabından verirken diğer 150 lirasını KMH hesabından vermek istiyordu. Oysa kendi hesabında yeterli para vardı. Niye illa yarısını KMH hesabından vererek bize faiz işletmek istiyorlar? Bankamatiklerde bu yazılımı kim yapıyor? Ziraat Bankası yetkililerinin bu konuda bilgilendirilmesini istiyorum. Saygılarımla...
        Sezai Hancı-İstanbul
 
 
Bir öğretmenin haklı sitemi
 
“30 yıldır hasbelkader öğrendiklerimi, analizlerimi yazıya döküp gazete, dergi, bülten, web sitesi ve kitaplar aracılığıyla çevremdeki insanlara yani topluma ulaştırmaya çalışıyorum.
Okuyan, araştıran, düşünen, yeniliklerin peşinde koşan insan sayımız çok az olduğu için birçok yazım yazıldığıyla kaldı. Olumlu veya olumsuz etki-tepki alamadan kaybolup gitti.
Topçu, popçu, kokainman, pazarlamacı, köçek, şantöz, dansöz tiplerin yaptıklarını, yaşantılarını aktaran yazı ve haberler milyonlarca kişi tarafından takip edilir. Bilim, teknoloji, sanat, edebiyat, etik, kültür, tarih ile ilgili yayınlar hep elde kalır.
Epey uzun zamandır kafamda şekillendirmeye çalıştığım, ölmeden önce bir kitap olarak sunmak istediğim bir konuyu arz etmeye çalışacağım. Burada bir kısmını ancak irdeleyebileceğim konuları parçalı olarak geçmişte yazı konusu yaptığım oldu. Bu yazıları birçok mecrada yayınlattım. Ancak umduğum etkileri gözleyemedim.
Türkiye’yi zengin, güçlü, huzurlu, mutlu yapacak önerilerimi birçok defa dile getirdim. Kimsenin umurunda olmadı. Oysa yukarıda saydıklarımızın yarısı kadar ilme ilim adamına bilgiye önem verilse birçok sıkıntının üstesinden geliriz Bu konuda nice fikirlerim var ama sayfada yer işgal etsin istemiyorum...”
        Ali Özdemir-Öğretmen
 
 
O diyet yapıyor, ben zayıfladım!..
 
“Feridun Ağabey, eşim yaz geldi diye, zayıflamak için diyetisyene gitti. Bir çuval da para verdi. Diyetisyen ona bir liste tavsiyede bulunmuş. Bir de yulaflı kepekli bilmem ne ekmeği tavsiye etmiş. Artık ona, bu ekmeği almak için satılan üç sokak ötedeki büyük markete gidip ekmek alıp gelmeye başladım. Size bir şey diyeyim mi? Eşim duymasın ama ona o diyet ekmeği ararken yaptığım yürüyüşle ben haftada iki kilo verdim. O hâlen diyet ile kilo vereceği günü bekliyor. Bu da benden zayıflayamıyorum diyenlere armağan olsun.”
          Rumuz: “Söyleme bilmesinler”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.